ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 28 iunie 2014

Calculatoarele reduc riscul de demenţă
Calculatoarele reduc riscul de demenţă
În ciuda tuturor controverselor, calculatorele au și plusuri, mai exact utilizarea lor poate reduce riscul de apariţia a demenţei cu 40%, susţin oamenii de știinţă.
Cercetarea a fost realizată pe o perioadă de opt ani, pe mai mult de 5.000 de bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 65 și 85 de ani.
După ce le-au analizat obiceiurile zilnice, cercetătorii au observat că persoanele care foloseau calculatorul erau cu 30-40% mai puţin predispuse demenţei, faţă de cele care nu îl foloseau.
Faptul că foloseau reţelele de socializare, că se informau prin intermediul internetului, persoanele nu prezentau nici semne de depresie.
,,Utilizarea calculatorului este o soluţie când vine vorba de declinul cognitiv. Beneficiile sunt semnificative în cazul persoanelor care folosesc, chiar și ocazional, calculatorul. Persoanele de vârsta a treia ar trebui încurajate să folosească tehnologia informatică, decât să fie inactive din punct de vedere fizic și social”, a afirmat Osvaldo Almeida, profesor la Universitatea de Vest din Australia.
Uitarea numelor de persoane, pierderea lucrurilor și dificultăţile în realizarea treburilor casnice sunt doar câteva dintre semnele demenţei precoce.
Rezultatele cercetării au fost publicate în revista ,,Public Library of Science”. 

Autor: Click sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Sambata, 28 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu