Busuiocul combate infecţiile alimentare și inflamaţiile reumatice |
Mai multe studii realizate de terapeuţilor români scot în evidenţă
faptul că persoanele care consumă zilnic un litru de apă în care adaugă o
picătură de ulei volatil de busuioc sunt mai rezistente la infecţiile
cu bacterii luate din alimente.
De asemenea, în sezonul cald, infuzia cu busuioc combate bacteriile
care produc toxiinfecţiile alimentare , dar și efectele acestora: voma,
diarea, stările febrile.
În același timp, preocupaţi de efectele terapeutice ale busuiocului, cercetătorii de la Colegiul de Farmacie Poona din India au realizat un studiu care evidenţiază proprietatea antiinflamatorie a busuiocului. În mod surprinzător, tinctura din această plantă a redus inflamaţiile reumatice ale bolnavilor cu un procend de 73 %, la un interval de 24 de ore de la începerea tratamentului. |
Autor: Click.ro Sursa: www.click.ro Sambata, 28 Iunie 2014 |
duminică, 29 iunie 2014
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu