ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 29 iunie 2014

BUDINCA DE BANANE DUPA O RETETA RAW. EXPERIMENTEAZA!
BUDINCA DE BANANE DUPA O RETETA RAW. EXPERIMENTEAZA! Cu cateva ingrediente simple din meniul unui raw-vegan, poti prepara cea mai dietetica budinca de banane pe care ai mancat-o vreodata! E usor de facut si are un gust desavarsitBudinca de banane si seminte de chia este o super gustare pentru dupa-amiaza, cand pofta de dulce isi face simtita aparitia. Eu am descoperit o reteta foarte sanatoasa, din bucataria raw, pe care o prepar fara sa-mi fac griji pentru silueta!
Nu e nimic extravagant! Trebuie doar sa-ti cumperi seminte de chia inainte sa te apuci. Le gasesti in orice magazine cu produse bio si, mai nou, eu le-am vazut si in supermarket.
Budinca de banane cu ingrediente sanatoase! Fa o proba si te vei indragosti.
N-ai facut cunostinta pana acum cu semintele de chia? Nu e timpul pierdut! Sunt niste seminte micute cu o proprietate incredibila: cand sunt puse in lichid, se umfla si devin gelatioase. Si nu mai spun de numeroasele beneficii pe care le au intr-o dieta sanatoasa!
Celelalte ingrediente sunt simple si cu putine calorii: lapte de migdale sau de soia (poti folosi orice alt lapte vegetal iti place) si, neaparat, un indulcitor natural. Dar, iata reteta integrala.
Ingrediente (pentru o portie):
1 ceasca de lapte de migdale/soia
1/3 ceasca de seminte de chia
1 banana mare, coapta
1 lingura de agave sau alt indulcitor
1 lingurita de extract de vanilie
Preparare:
Pune semintele de chia intr-un bol si adauga ceasca de lapte de migdale. Amesteca viguros si lasa semintele de chia sa stea la inmuiat, 20-30 de minute. Din cand in cand, amesteca cu o furculita ca sa dizolvi cocoloasele formate.
Paseaza banana si adauga nectarul de agave si extractul de vanilie. Combina semintele de chia cu banana si amesteca pana cand se incorporeaza bine. Mai simplu este sa le pui intr-un blender si sa pulsezi de cateva ori. Vei obtine o textura mult mai fina. La final, pune budinca la frigider. Cand o servesti, o poti presara cu putina scortisoara!
Tips: poti adauga si 1/2 avocado daca vrei ca budinca sa-ti tina si de foame!

Autor: Andreearaicu.ro
Sursa: www.andreearaicu.ro  Sambata, 28 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu