ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 11 iunie 2014

Bolile au miros. Vezi dacă ai vreo problemă de sănătate!
Bolile au miros. Vezi dacă ai vreo problemă de sănătate! Când mirosul pielii sau al respiraţiei devine neplăcut, e semn că organismul se confruntă cu o afecţiune.
Cu siguranţă ţi s-a întâmplat să simţi, fie pe stradă, fie, la locul de muncă, fie în locuri aglomerate, anumite mirosuri neplăcute, venind dinspre persoane ce nu păreau să aibă probleme de igienă. Înţepător, puternic, special sau suav și nu întotdeauna neplăcut, mirosul răspândit în jur poate spune foarte multe despre starea noastră de sănătate. De aceea, este bine să nu ignorăm niciun iz ciudat emanat de propriul corp, căci poate fi semn de boală.
Sănătatea miroase a prospeţime

Înainte de toate, trebuie menţionat că transpiraţia unui om sănătos și curat nu are miros. Bacteriile de la suprafaţa pielii, care intră în contact cu transpiraţia, sunt cele care dau un iz specific fiecăruia dintre noi. Este și motivul pentru care anumite părţi ale corpului, precum picioarele, regiunea inghinală, axilele sau pliurile de sub sâni, la femei, miros mai accentuat decât altele și necesită o îngrijire aparte. Când, în ciuda curăţeniei corporale și a igienei orale corecte, se simt mirosuri specifice, e cazul să tragem un semnal de alarmă și să dăm fuga la medic.

Fiecare afecţiune e cu mirosul ei

- Simţi un iz de mere stricate sau de acetonă? Diabetul e de vină. Prin transformarea grăsimilor și proteinelor în glucoză se formează corpi cetonici, care sunt toxici și pot să ducă până la comă diabetică. Corpii cetonici se elimină sub formă de acetonă prin urină și prin respiraţie, dând mirosul caracteristic.
- Mirosul neplăcut de pește indică afecţiuni digestive și, în special, faptul că omul nu digeră complet alimentele îngurgitate. De obicei, se întâmplă asta din cauza lipsei unei enzime. Dar și o substanţă conţinută de pilulele contraceptive duce la acest iz deranjant.
- Urina miroase a sirop de arţar? Vorbim despre leucinoză, o boală ereditară ce duce la tulburări de metabolizare a acizilor din organism, care se manifestă prin mișcări anormale ale corpului și ale globilor oculari, alterarea conștienţei, până la comă, și întârziere mintală.
-Izul de amoniac, cunoscut ca foetor hepatic, le este caracteristic celor ce suferă de ciroză.
-Respiraţia miroase a urină? Este din cauza uremiei, adică a nivelului crescut al ureei din sânge.
-Insuficienţa hepatică e anunţată de mirosul de sânge stricat sau de ridichi de pământ.
-Când organismul uman e intoxicat cu fosfor, emană iz de usturoi.
-Mirosul aldehidic, puternic, înţepător, sufocant, de mere verzi, e des întâlnit la alcoolici.
-Când respiraţia miroase a materii fecale, poate fi vorba de ocluzie intestinală, de supuraţii pulmonare sau de paraziţi intestinali la copii.
-Difteria dă un iz dulceag, special.
-Dacă ai renunţat la pâine și la carbohidraţi, să nu te miri că trupul capătă treptat un miros ciudat, nu prea plăcut, o combinaţie de fructe exotice și lac de unghii.
-Acidoza metabolică profundă, adică șocul scăderii nivelului glucozei din sânge, duce la instalarea comei rapide și la respiraţia cu miros de migdale amare, la fel ca în cazul intoxicării cu cianură de potasiu.

Autor: Unica.ro
Sursa: www.unica.ro  Marti, 10 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu