ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 4 iunie 2014

Beneficiile fructelor de padure pentru sănătate şi siluetă


Beneficiile fructelor de padure pentru sănătate şi siluetă
Cu totii suntem incantati cand putem consuma un aliment natural, sanatos si cu un gust absolut delicios. Fructele de padure sunt un asemenea aliment. Vacantele la bunici din copilaria noastra erau adesea mai vesele daca ne puteam plimba prin padure si puteam culege fragi sau mure pe le consumam parca tinandu-ne respiratia. La fel de des ne certau si bunicii, deoarece trebuia sa strangem galetuse intregi pentru dulceturile ce urmau sa fie preparate.
Fie ca iti place sa consumi coacaze, zmeura, mure sau afine, exista o lista generoasa de beneficii pentru care fructele de padure trebuie sa faca parte din regimul tau alimentar:
Sunt un foarte bun antioxidant deoarece au un continut bogat de vitamina A, B, C si E. De asemenea, fructele de padure mai contin si fier, zinc, seleniu si cupru. Ele combat infectiile si intaresc sistemul imunitar. Nu degeaba ceaiul de fructe de padure este recomandat impotriva racelii, dar si in combaterea anumitor boli infectioase.
Mentin organismul tanar deoarece lupta impotriva radicalilor liberi. Vitamina C este cunoscuta pentru proprietatea sa de a mentine corpul tanar.
Sunt un remediu bun atat in prevenirea, cat si in combaterea infectiilor urinare, datorita substantelor pe care le contin. Coacazele ajuta in distrugerea bacteriilor ce pot infecta tractul urinar.

Datorita minerarelor care se regasesc in aceste fructe, ele pot vindeca anumite tulburari neurologice si ajuta chiar la regenerarea neuronilor. Memoria si capacitatea de a te concentra pot fi semnificativ imbunatatite prin consumul de fructe de padure.
Prin capacitatea lor de a intari muschii cardiaci, fructele de padure sunt bune in prevenirea bolilor de inima, deoarece au un continut bogat de fibre si antioxidanti.
Sunt ideale in combaterea constipatiei, deoarece actioneaza ca un imbold pentru sistemul nostru digestiv.
Ca un bonus pentru toate cele mentionate mai sus: fructele de padure te ajuta sa nu mai fii deprimat, deoarece ofera organismului energia necesara pentru a lupta impotriva depresiei.
Exista o multime de forme in care poti consuma fructe de padure. Cel mai bine este sa apelezi la consumul de fructe de padure proaspete, de preferinta unele care nu au fost congelate inainte. Vara si inceputul toamnei fructele de padure sunt mai usor de procurat decat in alte anotimpuri, cand le putem gasi doar congelate, la supermarket.
Daca le poti consuma simple, chiar si fara sa adaugi zahar peste ele, este perfect. Daca decizi sa adaugi totusi zahar, le poti lasa la frigider cateva ore inainte. Astfel, ele vor lasa un sirop delicios pe care il poti bea simplu sau, daca este prea dulce, il poti dilua cu apa plata.
Daca detii un blender, poti prepara smoothies absolut delicioase din fructe de padure. Cu putin iaurt sau chiar lapte rece, poti avea o bautura racoritoare de vara in mai putin de 5 minute!

Sursa: Ecusine

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu