Ai auzit de RAMBUTAN? Fructul exotic plin de vitamine și beneficiile sale |
Fructul pomului de rambutan are o formă
ciudată, coaja tare de culoare roșu închis și cu perișori mici e ușor de
rupt, pulpa albă, translucidă și dulce din miez reprezintă partea
comestibilă a fructului. Originar din Indonezia și Malaezia, unde
populaţia locală îi atribuie calităţi medicinale, folosindu-l pentru a
trata diverse afecţiuni cronice, fructul se găsește la noi pe piaţă la
secţiunea de fructe exotice din marele magazine.
Compoziţia nutriţională unică a rambutanului include: - Acid gallic, un antioxidant puternic care protejează organismul de stresul oxidativ și de efectele negative ale radicalilor liberi - Are un conţinut ridicat de vitamina C, care ajută la absorbţia altor nutrienţi, și joacă un rol important în funcţionarea sistemului imunitar și la formarea colagenului - Fierul din compoziţia rambutanului ajută organismul să producă celule roșii și combate anemia - Fibrele din fruct sunt o parte esenţială pentru o digestie sănătoasă. De asemenea, fiind un fruct cu puţine calorii (în 100g de pulpă găsim 84 kcal), este recomandat persoanelor care doresc să se menţină în formă. Rambutanul e folosit tradiţional pentru a elimina paraziţii intestinali. |
Autor: Ziarulring.ro Sursa: www.ziarulring.ro Joi, 19 Iunie 2014 |
sâmbătă, 21 iunie 2014
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu