ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 11 iunie 2014

Află ingredientul secret care îţi menţine gingiile sănătoase
Află ingredientul secret care îţi menţine gingiile sănătoase
Ce folosești atunci când ai gingiile inflamate, când acestea se retrag sau când faci vreo leziune? Află ingredientul secret care are numeroase beneficii pentru sănătate!

Numele salviei provine din limba latină, de la cuvântul "salvere", ce înseamnă a salva. Romanii foloseau salvia cu mai multe scopuri, însă toate medicinale. Salvia conţine uleiuri volatile, flavonoide și acizi fenolici. Află ce proprietăţi benefice are această plantă pentru tine:
Antiseptic
Datorită acizilor fenolici pe care îi conţine, salvia poate trata numeroase probleme ale cavităţii bucale, precum abcesele dentare, gingiile inflamate sau ulcer bucal. De asemenea, dacă faci gargară cu ceai de salvie poţi trata infecţiile la nivelul gâtului și chiar este eficient împotriva stafilococului auriu.
Pentru că salvia este și foarte bogată în tanină, poate fi folosită pentru tratarea diareei la copii, iar în cazul adulţilor este eficientă împotriva salmonelei - arată unele studii - și împotriva fungilor de tipul Candida albicans.
Anti-oxidant
Salvia are proprietăţi antioxidante naturale și poate fi folosită în mai multe feluri pentru a beneficia de această calitate: băută ca ceai, luată ca tinctură sau pur și simplu mâncată ca și condiment în mâncare. Mai mult, unele companii chiar încearcă să folosească această proprietate a salviei pentru a prelungi durata de viaţă a unor produse precum uleiul de gătit.
Anti-inflamator
Salvia este recomandată în special persoanelor care suferă de diferite boli inflamatorii precum artrita reumatică sau ateroscleroza. Chiar și pacienţii cu astm bronșic pot consuma salvie, ca tratament alternativ.
Anti-spastic
Salvia este și un puternic relaxant pentru mușchi prin reducerea tensiunii. Și persoanele care suferă de anxietate sau vertij pot folosi salvia în tratamente, după cum au arătat unele studii.
Cum menţii gingiile sănătoase cu ajutorul salviei

În cazul în care ai gingii inflamate, care se retrag sau ai diferite leziuni în cavitatea bucală, te poţi clăti cu ceai de salvie zilnic, în fiecare dimineaţă, așa cum ai folosi și apa de gură. Datorită proprietăţilor antiseptice ale salviei, bacteriile vor fi îndepărtate. În funcţie de starea gingiilor, poţi clăti gura cu ceai de salvie zilnic timp de o săptămână, de două sau de o lună, însă apoi este recomandat să faci și pauză.

Autor: Unica.ro
Sursa: www.unica.ro  Miercuri, 11 Iunie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu