STUDIU: Alimentele picante contribuie la creşterea LONGEVITĂŢII
de
G.S. •
24 Mai 2014 • 16:26
Comenteaza
Foto: boldsky.com
Alimentele picante, cum ar fi ardeiul iute,
contribuie la creşterea longevităţii, datorită capacităţii acestora de a
inhiba senzaţia de durere, potrivit unui studiu american, informează
dailymail.co.uk, conform Mediafax.
Oamenii
de ştiinţă americani de la Universitatea din California au constatat că
inhibarea capacităţii organismului de a simţi durere, prin consumul de
alimente picante, precum ardeiul iute, favorizează longevitatea.
Cercetătorii
au ajuns la această concluzie după o serie de experimente pe şoareci,
în cadrul cărora semnalele de durere au fost împiedicate să ajungă la
creier, fapt care le-a prelungit acestora viaţa.
Astfel,
animalele care nu au mai produs proteina responsabilă cu simţirea
durerii, denumită TRPV1, au avut nu doar "o viaţă excepţional de lungă",
cu aproximativ 14%, ci şi mai sănătoasă. De asemenea, aceşti cobai se
îmbolnăveau mai rar de cancer, iar memoria nu le-a fost afectată atât de
mult odată cu înaintarea în vârstă.
Totodată,
aceşti cobai ardeau mai uşor caloriile, fără să facă mai multă mişcare
ca de obicei, iar metabolismul lor, inclusiv capacitatea de a procesa
zaharurile din sânge, s-a păstrat la parametri optimi odată cu
înaintarea în vârstă - fenomen ce ar putea reduce riscul de diabet,
potrivit studiului publicat în revista Cell.
"Suntem
convinşi că blocarea acestui receptor al durerii s-ar putea dovedi
extrem de utilă, nu numai pentru alinarea durerii, ci şi pentru
promovarea longevităţii şi a sănătăţii metabolice, mai ales pentru
prevenirea diabetului şi obezităţii. Pe măsură ce îmbătrânesc, oamenii
se confruntă cu o mai mare incidenţă a durerii, indicând faptul că
aceasta ar putea declanşa procesul de îmbătrânire", a declarat
cercetătorul Andrew Dillin, de la Universitatea din California.
Animalele supuse experimentului au fost modificate genetic astfel încât să nu mai producă proteina TRPV1.
Potrivit profesorului Andrew Dillin, ardeiul iute conţine capsaicină, un compus care inhibă funcţionarea TRPV1.
"Consumul
regulat de substanţe care afectează proteina TRPV1, cum ar fi
capsaicina, ar putea preveni declinul metabolic asociat cu vârsta şi ar
putea favoriza longevitatea", a explicat cercetătorul american.
http://www.antena3.ro/
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu