ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 31 mai 2014

Roșiile, fructele benefice pentru sănătate
 Roșiile, fructele benefice pentru sănătate
Roșiile sunt printre cele mai populare fructe din lume. Deși mulţi consideră că roșia este o legumă, ea este de fapt un fruct. Iată de ce este bine să le incluzi în alimentaţie!

Protejează pielea de razele soarelui
Pe lângă vitamine, acid folic, fibre și multă apă, roșiile conţin beta-caroten (pigment roșu-portocaliu) și licopen. Beta-carotenul protejează pielea de razele dăunătoare ale soarelui. Licopenul, un antioxidant care poate combate acţiunea radicalilor liberi (molecule sau ioni care pot afecta celulele sănătoase și sistemul imunitar), ajută pielea să fie mai puţin sensibilă la razele ultraviolete, prevenind apariţia ridurilor.
Întărește oasele
Datorită vitaminei K și a calciului, consumul de roșii contribuie la întărirea sistemului osos. Totodată, licopenul previne apariţia osteoporozei, îmbunătăţind calitatea masei osoase. 
Luptă împotriva cancerului
Acest fruct poate fi consumat atât gătit, cât și crud. Datorită licopenului, consumul de roșii ţine la distanţă bolile de inimă, asteroscleroza, cancerul de sân, de prostată, pulmonar, ovarian, de vezică, pancreas și de colon.
Întărește fierele de păr
Dacă îţi cade părul, introdu în alimentaţie roșii. Acestea conţin vitamina A, care ajută firele de păr să fie mai rezistente și mai strălucitoare.
Reglează nivelul glicemiei
În roșii se găsește și cromul, un mineral care reglează nivelul glicemiei în sânge. Totodată, acest mineral înhibă consumul de alimente dulci.
Îmbunătăţește vederea
Dacă vrei să ai ochi sănătoși, consumă cât mai multe roșii. Vitamina A, care se găsește în acestea, îmbunătăţește vederea și previne apariţia afecţiunilor ochilor. Specialiștii spun că dacă consumi regulat roșii ai mai puţine șanse să suferi de degenerare maculară, o boală gravă a ochilor.
 


Autor: Click pentru femei
Sursa: www.clickpentrufemei.ro  Sambata, 31 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu