Roșiile, fructele benefice pentru sănătate |
Roșiile sunt printre cele mai populare fructe din lume. Deși mulţi consideră că roșia este o legumă, ea este de fapt un fruct. Iată de ce este bine să le incluzi în alimentaţie! Protejează pielea de razele soarelui Pe lângă vitamine, acid folic, fibre și multă apă, roșiile conţin beta-caroten (pigment roșu-portocaliu) și licopen. Beta-carotenul protejează pielea de razele dăunătoare ale soarelui. Licopenul, un antioxidant care poate combate acţiunea radicalilor liberi (molecule sau ioni care pot afecta celulele sănătoase și sistemul imunitar), ajută pielea să fie mai puţin sensibilă la razele ultraviolete, prevenind apariţia ridurilor. Întărește oasele Datorită vitaminei K și a calciului, consumul de roșii contribuie la întărirea sistemului osos. Totodată, licopenul previne apariţia osteoporozei, îmbunătăţind calitatea masei osoase. Luptă împotriva cancerului Acest fruct poate fi consumat atât gătit, cât și crud. Datorită licopenului, consumul de roșii ţine la distanţă bolile de inimă, asteroscleroza, cancerul de sân, de prostată, pulmonar, ovarian, de vezică, pancreas și de colon. Întărește fierele de păr Dacă îţi cade părul, introdu în alimentaţie roșii. Acestea conţin vitamina A, care ajută firele de păr să fie mai rezistente și mai strălucitoare. Reglează nivelul glicemiei În roșii se găsește și cromul, un mineral care reglează nivelul glicemiei în sânge. Totodată, acest mineral înhibă consumul de alimente dulci. Îmbunătăţește vederea Dacă vrei să ai ochi sănătoși, consumă cât mai multe roșii. Vitamina A, care se găsește în acestea, îmbunătăţește vederea și previne apariţia afecţiunilor ochilor. Specialiștii spun că dacă consumi regulat roșii ai mai puţine șanse să suferi de degenerare maculară, o boală gravă a ochilor. |
Autor: Click pentru femei Sursa: www.clickpentrufemei.ro Sambata, 31 Mai 2014 |
sâmbătă, 31 mai 2014
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu