ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 31 mai 2014

Prevenţie: Hrana benefică pentru acuitatea vizuală
Prevenţie: Hrana benefică pentru acuitatea vizuală
Nu mai este un secret că hrana este un factor esenţial care influenţează sănătatea ochilor, îmbunătăţind acuitatea vizuală.
Un consum de pește gras (somon sau ton care conţin Omega 3), de două ori pe săptămână, protejează ochii de factorii externi care-i obosesc și-i agresează, micșorând riscul degenerării acuităţii vizuale, spun specialiștii. Oamenii de știinţă au ajuns la această concluzie monitorizând obiceiurile alimentare a 3000 de persoane pe parcursul a opt ani.
Studiul care prezintă concluziile specialiștilor privind rolul protector al consumului de somon sau de ton asupra vederii a fost publicat în Jurnalul Britanic de Oftalmologie. Mai mult, dacă dieta cu pește gras este completată de un regim sărac în hidrocarburi, există șansa ca riscul bolilor la nivelul ochilor să scadă cu 50%.           
Referindu-se la hrana benefică pentru sănătatea ochilor, la antioxidanţi, în special luteina, dar și Vitamina B6 reduc riscul de degenerare maculară și cataractă, susţine Jennifer K. Nelson, profesor de nutriţie la Mayo School of Health Sciences în Rochester din SUA. În același timp, din categoria alimentelor prietenoase pentru ochi fac parte și fructele și legumele, surse excelente de Vitamina C și E, în special legumele verzi, cum ar fi spanacul, care conţine și un bonus constând în luteină, susţine profesorul Jennifer K. Nelson.
Specialiștii atrag atenţia asupra faptului că o cantitate prea mare de carbohidraţi rafinaţi, cum ar fi orezul alb, pâinea albă sau pastele cresc riscul apariţiei degenerării maculare. Aceste alimente au și un indice glicemic mare, ceea ce înseamnă că sunt transformate  repede în glucoză sau zahăr în sânge. De aceea, specialiștii ne recomandă  să alegem pâinea și pastele din cereale integrale, iar orezul să fie brun.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Sambata, 31 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu