ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 25 mai 2014

 Efectul neașteptat al consumului de grepfrut
Efectul neașteptat al consumului de grepfrut
Consumul de grepfrut, dar și de banane, pește și brânză ameliorează simptomele bolilor pulmonare obstructive cronice (BPOC), din care fac parte bronșita cronică și emfizemul pulmonar, ambele fiind cauzate mai ales de fumat, informează dailymail.co.uk.

O echipă de cercetători din Europa și Statele Unite ale Americii, care a studiat obiceiurile alimentare ale unui grup de 2.167 de pacienţi bolnavi de BPOC, timp de trei ani, a observat o legătură directă între consumul de grepfrut, banane, pește și brânză și ameliorarea simptomelor acestor afecţiuni pulmonare.
Persoanele care au consumat aceste alimente într-un interval de 24 de ore au arătat îmbunătăţiri în ceea ce privește o serie de parametri, cum ar fi funcţionarea plămânilor, condiţia fizică și numărul de globule albe din sânge.
Corrine Hanson, coordonatoarea studiului, afirmă că pacienţii cu BPOC ar trebui să primească sfaturi nutriţionale, ca parte a tratamentului pe care îl urmează.
Bolile pulmonare obstructive cronice afectează de regulă persoanele cu vârsta de peste 35 de ani, deși majoritatea bolnavilor sunt diagnosticaţi abia în jurul vârstei de 50 de ani.
BPOC afectează mai des bărbaţii decât femeile, deși numărul pacientelor diagnosticate cu BPOC în ultimii ani a crescut.
"Dieta este un factor de risc potenţial modificabil pentru dezvoltarea și evoluţia multor boli și există dovezi că dieta joacă un rol atât în dezvoltarea, cât și în simptomele clinice ale BPOC. Acest studiu și-a propus să evalueze această asociere", a adăugat Corinne Hanson.

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Duminica, 25 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu