ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 25 mai 2014

De ce e buna mierea pentru piele
 De ce e buna mierea pentru piele Licoarea magica a stupilor e mai mult decat un super-aliment care iti mentine corpul in armonie si are grija de silueta. Mierea e considerata a fi darul minunat al naturii, beneficiile sale curative si pentru frumusete fiindu-ne cunoscute de secole. Unicitatea sa este data de gama larga de nutrienti pe care ii contine, fiecare dintre ei adresandu-se unei probleme specifice legata de sanatatea si ingrijirea pielii.
Probabil ca ti-ai preparat acasa macar o masca de ten cu miere. Te-ai intrebat insa de ce fata ti-a devenit mai luminoasa si mai catifelata sau cum ai reusit sa scapi de cosurile care te suparau de ceva vreme? Ei bine, totul are de-a face cu ingredientele miraculoase din continutul mierii.
Ceea ce o transforma intr-un rasfat delicios pentru piele este efectul intens hidratant si de conservare a tineretii epidermei, combinat cu proprietatile sale higroscopice (de retinere a umiditatii), antibacteriene si antifungice. Iata cum reuseste sa calmeze eruptiile cutanate si sa vindece micile imperfectiuni ale tenului, hranind pielea si conferindu-i o stralucire naturala. Nu e, asadar, de mirare ca vechii greci, persanii, egiptenii si chiar romanii apreciau mierea si o foloseau atat la tratarea ranilor, cat si pentru reintinerire si infrumusetare, ea fiindu-le un puternic aliat in arsenalul de seductie.
Ideala pentru frumusetea tenului
- Mierea e potrivita pentru toate tipurile de piele, inclusiv pentru tenul sensibil.
- Mierea actioneaza ca un agent antibacterian si antifungic, dezinfectand pielea si grabind vindecarea cosurilor.
- Mierea absoarbe impuritatile si ajuta la detoxifierea tenului.
- Mierea este un excelent remediu natural de curatare si tonifiere a pielii.
- Mierea catifeleaza si hraneste tenul, gratie compusilor sai emolienti.
- Mierea este bogata in antioxidanti, motiv pentru care reface pielea vatamata de soare si estompeaza ridurile.

1. Hidrateaza profund epiderma
Cu siguranta folosesti o lotiune hidratanta pentru corp si o crema emolienta de fata. Spre deosebire de cosmeticele disponibile pe piata, remediile homemade pe baza de miere iti ofera toate beneficiile acestor creme, fara chimicalele pe care ele, inevitabil, le contin. Asta deoarece mierea este cel mai bun umectant natural – nu doar atrage apa, dar o si retine la nivelul dermei, ajutand-o sa ramana supla si elastica. Aceleasi calitati umectante explica de ce mierea protejeaza impotriva aparitiei ridurilor si calmeaza pielea uscata si iritata.

2. Combate imbatranirea pielii
Mierea este faimoasa pentru efectul sau de reintinerire a epidermei. Motivul? Continutul sau foarte bogat de antioxidanti, ce neutralizeaza radicalii liberi, incetinind procesul de imbatranire. Rezultatele tratamentelor naturiste cu miere sunt uimitoare: ridurile incep sa dispara, pielea devine moale si catifelata, petele aparute odata cu inaintarea in varsta se estompeaza.

3. Protejeaza de soare
Un alt beneficiu extraordinar al mierii este acela ca poate fi folosita in locul cremelor cu ecran solar. Substantele antioxidante din miere protejeaza pielea de razele ultraviolete. Aplicand-o inainte de plaja, dar si iarna, daca petreci mai mult timp afara, nu vei avea decat de castigat. Cum bine stii, expunerea prelungita la razele solare declanseaza imbatranirea prematura a pielii si poate cauza chiar si cancer de piele.

4. Trateaza infectiile
Calitatile antibacteriene, antimicrobiene si antifungice ale mierii ii confera o necontestata putere de vindecare. Aceste proprietati inhiba dezvoltarea bacteriilor, prin producerea unei enzime speciale, peroxidul de hidrogen. In consecinta, mierea poate fi folosita ca tratament natural pentru rani, taieturi si escoriatii. Mai mult decat atat, efectul sau de desfundare a porilor si de absorbtie a impuritatilor o transforma intr-o „arma“ letala contra infectiilor subcutanate. Compusii activi din miere patrund in foliculii astupati si omoara bacteriile care cauzeaza acneea sau alte tipuri de infectii.

5. Regenereaza pielea
Poate cel mai important efect curativ al mierii este acela ca poate vindeca eczemele. In acest scop se foloseste cu precadere mierea de manuka, un sortiment special care are capacitatea de a vindeca leziunile de piele si de a regenera celulele epidermei. Astfel, ea se regaseste printre ingredientele de top din aproape toate produsele dermatologice pentru tratamentul eczemelor si al altor forme de dermatita.


Autor: Cura de miere
Sursa: www.curademiere.ro  Duminica, 25 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu