ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 25 mai 2014

Castravetele și beneficiile lui uimitoare pentru sănătate
Castravetele și beneficiile lui uimitoare pentru sănătate Castraveţii nu au primit atenţia cuvenită până acum, mai ales în comparaţie cu beneficiile asupra sănătăţii ale altor legume. Însă această legumă oferă o combinaţie unică de nutrienţi ce ne ajută să ne menţinem hidrataţi, să scăpăm de toxine și, de ce nu, să ne împrospăteze tenul, mai ales pielea sensibilă de sub ochi.
În fruntea listei substanţelor nutritive din castravete se află cucurbitacina, lignanii și flavonoidele. Aceste trei tipuri de fitonutrienţi care se regăsesc în castraveţi ne oferă beneficii importante, în special antioxidante, antiinflamatorii și anticancer, notează publicaţia „Prevent Disease“. Specialiștii ne avertizează că pentru a crește castraveţi se folosesc organofosfaţi și alte pesticide, așadar aceste legume pot fi foarte toxice. „Încercaţi să cumpăraţi legumele cultivate organic și, dacă nu, clătiţi-le bine cu oţet“, ne sfătuiesc ei.
 
„Prevent Disease“ a realizat o listă cu 20 de beneficii ale castraveţilor, care mai de care mai surprinzătoare.
 
1. Castravetele ne hidratează. Dacă ești prea ocupat să bei apă îndeajuns, ronţăie un castravete răcoritor, care este format din 96% apă. Vei compensa cu succes lipsa apei din organismul tău. 
 
2. Castravetele luptă cu arsurile, și interne și externe. Dacă mănânci castravete, organismul tău va scăpa de nesuferitele arsuri la stomac. Mai mult, dacă aplici castravete pe piele când este arsă de soare, durerea se va diminua. 
 
3. Castravetele elimină toxinele. Toată apa din castravete se comportă ca un fel de mătură virtuală care va curăţa toxinele din sistemul tău. Dacă mănânci regulat castravete, e posibil chiar să dizolve și pietrele la rinichi.
 
4. Castravetele e plin de vitamina A, B și C, întărind sistemul imunitar, dându-ţi energie și oferindu-ţi un ten luminos. Dă-i mai multă putere castravetelui și combină-l într-un „smoothie“ (suc de legume) cu morcovi și spanac. 
 
5. Castravetele întărește articulaţiile. Silica din castravete ajută la întărirea ţesuturilor de legătură din jurul mușchilor și articulaţiilor. 
 
6. Castravetele este plin de minerale bune pentru piele, cum ar fi magneziul, potasiul și siliciul. Acesta este motivul pentru care această legumă se folosește foarte mult în tratamentele din spa-uri. Vitamina K, fierul și calciul contribuie la un ten strălucitor și la un plus de energie.  
 
7. Castravetele este un ajutor în eliminarea kilogramelor în plus. Adaugă castravete la salate și la supe sau pentru a mânca humus, în loc de pâine, folosește o felie de castravete. 
 
8. Castravetele întinerește ochii. Feliuţele de castravete răcite în prealabil sunt deja un clișeu în tratamentele cosmetice, dar nu degeaba: castravetele ajută la reducerea pungilor de sub ochi. 
 
9. Castravetele reduce și riscul de cancer. Câteva studii au descoperit puterile castravetelui de a reduce riscul incidenţei mai multor tipuri de cancer. 
 
10. Castravetele stabilizează tensiunea sanguină. Pacienţii cu probleme de tensiune, și mare și mică, își reduc simptomele mâncând castravete.  
 
11. Castravetele împrospătează respiraţia. Sucul de castravete ajută la vindecarea gingiilor și împrospătează respiraţia.  
 
12. Castravetele ajută la digestie, fibrele din el fiind un aliat de nădejde. 
 
13. Castravetele este bun pentru păr și unghii. Silica, mineralul minune din castravete, va conferi strălucire și va întări părul și unghiile. 
 
14. Castravetele alcalinizează organismul. Castravetele îţi va aduce organismul într-o stare mai alcalină, fapt care înseamnă mai puţine boli. 
 
15. Castravetele vindecă mahmureala. Câţiva castraveciori proaspeţi înainte de a te băga în pat vor oferi organismului cu zaharurile necesare, vitamina B și electroliţi. Astfel, intensitatea mahmurelii de a doua zi va fi mult redusă. 
 
16. Castravetele alină durerile musculare și de articulaţii. Toate acele vitamine și minerale din castravete îl transformă într-un inamic de temut pentru durerile musculare sau cele de încheieturi.
 
17. Castravetele ţine rinichii în formă, scăzând nivelul acidului uric din organism. 
 
18. Castravetele este bun pentru diabetici. Cei care suferă de diabet se pot bucura de un castravete și să beneficieze și de ce are el mai bun: conţine un hormon de care celulele pancreasului au nevoie pentru a produce insulină. 
 
19. Castravetele reduce stresul. Aroma unei infuzii de castravete te va calma. 
 
20. Castravetele reduce colesterolul. Un compus numit „sterol“ din castravete ajută la reducerea colesterolului „rău“, adică LDL – lipoproteinele cu densitate mică. 

Autor: Adevarul.ro
Sursa: adevarul.ro  Duminica, 25 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu