ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 31 mai 2014

 Semne că nu bei suficientă apă
Semne că nu bei suficientă apă Deshidratarea organismului nu este neapărat evidentă. Uneori, până când ţi se face sete, ești deja deshidratat. O formă cronică a deshidratării, care nu este atât de bruscă și intensă ca varianta acută, este foarte des răspândită în zilele noastre și îi afectează pe cei care nu beau destule lichide.
Simptomele deshidratării pot fi neașteptate și nu îţi vor indica neapărat că ai nevoie de cel puţin un pahar cu apă. Însă lista cu problemele cauzate de deshidratare realizată de „Lifespan“ te va inspira și îţi va aminti, încă o dată, cât de importantă este apa pentru organismul tău.
 
Reducerea urinării
 
Atunci când ești hidratat suficient, urina ta este galben deschis, o culoare pală și ar trebui să urinezi de minim cinci ori pe zi. Dacă nu bei suficient de multă apă, urina ta se închide la culoare. Mai mult, ar putea trece câteva ore, chiar șapte sau mai mult, până să te duci la toaletă. Lipsa urinei este principalul semn că nu ai suficiente lichide de eliminat.
 
Infecţiile tractului urinar
 
Dacă toxinele din urină nu sunt diluate suficient, îţi vor leza mucoasa urinară, cauzând cistită sau alte inflamării ale tractului urinar. Simptomele obișnuite în acest caz sunt senzaţia de arsură în timpul urinării sau nevoia puternică de a urina foarte des, deși nu e nevoie. 
 
Constipaţia
 
Scaunele neregulate sunt un alt semn al deshidratării. În momentul în care alimentele ingerate ajung în colon, vor conţine mult lichid și vor permite scaunelor să se formeze în mod normal, peretele colonului reducând cantitatea de lichid atât cât are nevoie. Apa lubrifiază tractul digestiv pentru a „ţine lucrurile în mișcare continuă“, notează „Lifespan“. În cazul deshidratării cronice, colonul are nevoie de prea multă apă pentru a o mai împărţi cu alte părţi ale organismului. Lipsa lichidelor „seacă“ materia fecală, cauzând lipirea ei de pereţii colonului, astfel fiind foarte dificilă eliminarea ei.
 
Gura uscată
 
Dacă nu bei apă, fluidele care lubrifiază mucoasa nu sunt îndeajuns. Drept rezultat, gura ta va fi „cleioasă“ și uscată, cu o producţie de salivă foarte mică.
 
Lipsa lacrimilor
 
Un alt simptom al deshidratării este lipsa lacrimilor atunci când plângi. Dacă nu bei apă, lichidul din canalele lacrimale nu se înnoiește așa cum ar trebui. 

Autor: Adevarul.ro
Sursa: adevarul.ro  Vineri, 30 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu