ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 26 mai 2014

Beneficii imbatabile ale căpşunelor!


Beneficii imbatabile ale căpşunelor!
Iubesc Capsunele! Le iubesc. Ce fericire sa le vad ‘zambind’ pe tarabe. Le iubesc pentru aroma lor dulceaga-rozalie, pentru ca amintesc de sarutari iubitoare si pentru ca dulcele lor acrisor este pentru mine, cel mai bun ‘dulce’ posibil.
E bine sa profitam de aparitia capsunelor. Ne putem bucura de prospetimea lor si gustul autentic care vine odata cu vara. Stiu ca sunt un simbol al iubirii, ca forma, culoarea si gustul lor ne trimite cu gandul la momente placute, dar mai mult decat atat, capsunele sunt foarte bune pentru organism.
1. Capsunele ne ajuta sa ardem grasimi. Culoarea rosie a capsunelor este data de o substanta care stimuleaza arderea grasimilor.
2. Capsunele stimuleaza memoria de durata scurta, datotrita aceleiasi substante, denumita antocian. Si cum este vremea examenelor… Iata de ce ar fi bine sa consumati capsune!
3. Capsunele nu au multe calorii, dar contin multe fibre. O cupa de capsune, de exemplu, contine doar 54 de calorii! Mmmyamy!
4. Consumul capsunelor ajuta si sanatatea oaselor, datorita continutuli ridicat de Vitamina K, Potasiu si magneziu.
Foto: Shutterstock.com; capsune
5. Ne ajuta sa scadem in greutate! Nutrientii din capsune ajuta la buna circulatie a sangelui si oxigenului in corp, ceea ce este un argument esential pentru scaderea in greutate.
Citeste si:
Alimentul LUNII mai: Macrisul si beneficiile sale vindecatoare
SPANACUL: Beneficii pentru o primavara plina de sanatate
Retete sanatoase de INGHETATA care nu ingrasa

6. Capsunele sunt o importanta sursa de Vitamina C, substanta esentiala pentru buna functionare a corpului nostru. Vitamina C creste nivelul de functionare al sistemului imunitar si de asemenea un antioxidant puternic.
7. Capsunele ajuta la sanatatea ochilor Proprietatile antioxidante ale capsunelor pot de asemenea preveni cataractele. Ochii nostril au de asemenea, nevoie de Vitamina C pentru a fi protejati impotriva radicalilor liberi si impotriva razelor UV.[…[
Sursa: Healthy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu