ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 31 mai 2014

7 plante pentru calmarea stresului la examene
7 plante pentru calmarea stresului la examene
 Un element important în combaterea emoţiilor dinaintea examenului este relaxarea. În acest scop, primul pas constă în acceptarea emoţiilor, care sunt firești și nu trebuie negate, ci controlate.

 Micile tehnici de relaxare pot fi învăţate și de elevi: de la simplul control al respiraţiei prin exerciţii specifice până la ascultarea unei melodii care să ofere un fel de „evadare” din situaţia încordată, spun specialistii de la  GTS Solution.
O modalitate naturală de relaxare este reprezentată de remediile din plante. Iată 7 plante foarte eficiente pentru susţinerea capacităţii de concentrare și combaterea emoţiilor excesive:
- Valeriană, Hamei, Talpa gâștei, Melisă – stabilizează emoţiile (sentimentele de teamă, neliniște, anxietate); diminuează hiperstimularea sistemului nervos central; ajută la dobândirea și menţinerea stării de calm în situaţii de criză.
- Sunătoare, Melisă – reglează activitatea serotoninei la nivelul celulelor nervoase; îmbunătăţesc starea de bine; nu creează somnolenţă.
- Valeriană, Hamei, Melisă – ajută la o adormire rapidă și un somn profund în perioadele stresante (mai puţine treziri nocturne); conferă un somn sănătos pe timpul nopţii și energie la trezire; susţine capacitatea de concentrare și echilibrul emoţional în timpul zilei.
- Melisă, Hamei, Talpa gâștei, Creţușcă – ameliorează spasmele musculare și tulburările digestive provocate de stres (arsuri, greaţă, diaree, constipaţie); favorizează relaxarea și starea de bine.
- Păducel, Talpa gâștei – diminuează palpitaţiile.
- Hamei, Talpa gâștei – datorită efectului analgezic, calmează durerile de cap induse de stres.

Autor: Incomemagazine.ro
Sursa: incomemagazine.ro  Vineri, 30 Mai 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu