ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 6 aprilie 2014

Unul dintre cele mai bune 'medicamente' naturale împotriva hipertensiunii
 Unul dintre cele mai bune 'medicamente' naturale împotriva hipertensiunii Pepenele roșu reduce tensiunea arterială în cazul persoanelor supraponderale și ar putea  scade riscul de infarct, potrivit unui studiu recent.
Cercetătorii au descoperit că acest fruct poate face minuni pentru persoanele supraponderale, în reducerea tensiunii, chiar și când acesea sunt expuse vremii reci.
Majoritatea celor care mor în urma unui infarct miocardic, o fac din cauza expunerii la temperaturi scăzute. În acel moment, corpul face eforturi să se încălzească, ceea ce face ca presiunea arterială să crească. Din cauza acestui efort, inima trebuie să muncească suplimentar, așa că un atac de cord este mult mai probabil să aibă loc în aceste condiţii.
“Presiunea exercitată asupra aortei și inimii scade după ce persoanele consumă extract de pepene roșu”, spune profesorul Arturo Figueroa, de la Universitatea de Stat din Florida.
Studiul a fost efectuat pe 13 persoane obeze, de vârstă mijlocie, care suferă de hipertensiune. Acestea au fost observate timp de 12 saptamani. Mâinile celor 13 erau băgate în apă rece, ca sa inducă o temperatură scăzută corpului și să simuleze condiţiile de vreme rea.
Jumătate dintre subiecţi au primit zilnic extract de pepene roșu, iar celeilalte jumătăţi i-a fost administrată placebo – adică un medicament fictiv, fără efecte reale asupra sănătătţi. Iar rezultatele testului au arătat că, într-adevăr, extractul de pepene roșu funcţionează.
“Asta înseamnă că inima este mai puţin solicitată și va lucra mai ușor în timpul unei situaţii stresante, cum ar fi expunerea la frig”, explică profesorul Figueroa.Sursa:www.doctorulzilei.ro

Autor: Doctorulzilei.ro
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Duminica, 6 Aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu