ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 5 aprilie 2014

Oboseala inexplicabilă: 4 cauze posibile
Oboseala inexplicabilă: 4 cauze posibile
Te simţi tot timpul obosit cu toate că te odihnești destul de bine noaptea? Iată câteva cauze posibile care te pot face să te simţi epuizat.
1. Deshidratarea
Specialiștii atrag atenţia că și deshidratarea moderată te poate face să te simţi epuizat atât fizic, cât și psihic. Dacă nu te mai poţi concentra și simţi în permanenţă nevoia de a te odihni, este posibil ca organismul tău să fie deshidratat.
Ori de câte ori te simţi astfel bea un pahar, două de apă, pentru a-ţi ajuta organismul să își revină mai repede.
2. Medicamentele
Foarte multe medicamente dau somnolenţă, așadar în cazul în care te simţi obosit, ia în calcul și pastilele pe care le ei. În topul listei se află antidepresivele și betablocantele folosite pentru tratarea migrenelor sau pentru scăderea presiunii arteriale.
În cazul în care ai descoperit că pastilele te fac să te simţi obosit, consultă medicul pentru a-ţi prescrie unele care nu au astfel de efecte adverse.
3. Antrenamentele intense
Atunci când îţi lucrezi corpul într-un mod intens pe intervale lungi contribui la dereglarea concetraţiei de hormoni ai stresului, care pot declanșa apariţia oboselii fizice și psihice.
Însă, exerciţiile fizice efectuate într-un ritm moderat menţin în limite normale cortizolul, unul dintre acei hormoni ai stresului care se află în strânsă legătură cu creșterea în greutate.
4. Deficitul de fier
În cazul în care organismul nu primește în fiecare zi 18 mg de fier, acesta se străduiește să funcţioneze în mod normal, ducând la apariţia oboselii.
De asemenea, persoanele care au un deficit de fier pot suferi de anemie feriprivă, o afecţiune care se manifestă, în general, prin slăbiciune, oboseală, lipsa rezistenţei la efort, dureri de cap, stări de ameţeală, dificultăţi în concentrare, tahicardie și buze crăpate.
 


Autor: Click sanatate
Sursa: www.clicksanatate.ro  Vineri, 4 Aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu