ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 5 aprilie 2014

Frunzele de urzică alină reumatismul
Frunzele de urzică alină reumatismul
În medicina tradiţională, gama recomandărilor terapeutice ale urzicii este amplă și variată. Dr. Ovidiu Bojor ne dezvăluie astăzi care sunt beneficiile acesteia.
Frunzele proaspete de urzică pot fi utilizate ca revulsiv în algii reumatismale, lumbago și sciatică. Zona afectată de reumatism, frecată cu frunze proaspete de urzică, se irigă cu sânge, ceea ce duce la eliminarea toxinelor.  
Deoarece stimulează secreţiile gastrice, intestinale și pancreatice, urzica e utilizată în insuficienţa gastrointestinală și pancreatică.
Prin conţinutul ridicat în clorofile, xantofile, fier și vitamina C, urzica accelerează hematopoeza (formarea elementelor celulare ale sângelui), fiind recomandată în anemia cu deficit de hemoglobină și eritrocite.
Acţiunea diuretic-depurativă, care se manifestă prin eliminarea acidului uric, a clorurilor și a ureei, justifică utilizarea urzicii în staze, edeme, gută, reumatism și ca depurativ al ţesutului conjunctiv.
În toate aceste afecţiuni, urzica se folosește sub formă de salată, de mâncare și mai ales sub formă de infuzie (preparată din frunze uscate, cu 1-2 linguri frunze la o cană), din care se beau 2-3 căni pe zi.
Tinctura de urzică, uneori în amestec cu alte plante, dă rezultate foarte bune, datorită prezenţei siliciului și zincului, în întreţinerea părului și unghiilor.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Vineri, 4 Aprilie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu