ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 22 martie 2014

Sunătoarea, planta cu efecte neașteptate. Medicii avertizează femeile
Sunătoarea, planta cu efecte neașteptate. Medicii avertizează femeile  
Specialiștii au avertizat că tratamentul cu sunătoare slăbește efectul pilulelor și al implanturilor contraceptive, putând duce la apariţia unor sarcini nedorite.
Începând din anul 2000, organizaţia Medicines and Healthcare products Regulation Agency (MHRA) din Marea Britanie au înregistrat 19 cazuri în care se bănuiește că sunătoarea ar fi interacţionat cu contraceptivele hormonale; în 15 cazuri, au apărut sarcini neplanificate, iar în alte 4 cazuri – sângerări menstruale neregulate, scrie descopera.ro.
Sunătoarea (Hypericum perforatum) este o plantă cu multiple virtuţi terapeutice; în medicina populară românească, a fost utilizată multă vreme în special pentru tratamentul unor afecţiuni ale ficutului și tubului digestiv, iar în Occident este prescrisă adesea pentru tratarea anxietăţii și a stărilor depresive ușoare și moderate.
Totuși, administrarea aceastei plante prezintă și unele pericole, deoarece interferă cu alte tratamente, reducându-le efectul. Astfel, se cunoaște faptul că reduce efectele medicamentelor imunosupresoare, ceea ce ar putea determina respingerea unor transplanturi.
Iar acum, medicii reînnoiesc avertismentul în privinţa unei interacţiuni ale sunătoarei cu anumnite contraceptive hormonale, cum sunt implanturile și pilulele anticoncepţionale.
Pe pachetele de contraceptive orale și implanturile anticoncepţionale sunt, în general, înscrise texte ce recomandă pacientelor să nu ia remedii fitoterapeutice, deoarece acestea ar putea reduce efectul tratamentului, dar MHRA a insistat ca medicii să reînnoiască aceste sfaturi atunci când prescriu asemenea tratamente pacientelor lor.
De asemenea, pe unele pachete de preparate ce conţin sunătoare sunt menţionate posibilele ei efecte negative, în ceea ce privește interacţiunea cu alte medicamente, însă pe piaţă circulă multe produse neautorizate care nu sunt însoţite de această informaţie.

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Joi, 20 Martie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu