ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 21 martie 2014

SPANACUL: Beneficii pentru o primăvară plină de sănătate


SPANACUL: Beneficii pentru o primăvară plină de sănătate
Daca nu iti place spanacul gatit, nu evita acest remediu al primaverii, caci frunzele proaspete de spanac sunt delicioase in salatele de primavara! Incerca sa consumi spanac proaspat in salate sau smoothie-uri, are un gust racoritor si usor acrisor.Iti propunem sa descoperi care sunt beneficiile spanacului – “doctorul primaverii”.
SPANACUL – BENEFICII PENTRU SANATATE
BOGAT IN FIER, SPANACUL PREVINE ANEMIA SI AJUTA IN TRATAMENTUL ACESTEIA
Spanacul, dar si alte legume cu frunze verzi, este bogat in fier, un mineral de care organismul nostru are nevoie pentru a supravietui. Carenta de fier provoaca anemia feripriva. Nutritionistii recomanda sa consumati din belsug spanac in sezon, in special paroaspat si mai rar gatit.
beneficiile spanacului pentru sanatate – reteta smoothie cu spanac
Odata preparat termic, spanacul isi pierde din proprietatile terapeutice. Este recomandat sa consumati frunzele proaspete, taiate in salatele de cruditati sau in smoothie-uri.
Iti recomandam o reteta de smoothie cu spanac.
Spanacul este bogat in vitamine, minerale, substante detoxifiante, avand un continut ridicat in saponina – substanta care faciliteaza absorbtia fierului si iodului in organism, dovedind astfel eficienta spanacului in starile de oboseala intensa si in anemie.
BENEFICIILE SPANACULUI: SCADE COLESTEROLUL RAU
Consumul de spanac ajuta in echilibrarea metabolismului grasimilor si scade colesterolul rau din sange. Spanacul este indicat in dieta persoanelor care sufera de afectiuni cardiovasculare.
Beneficiile spanacului: detoxifica ficatul
Deosebit de util in detoxifiere, spanacul este indicat in perioadele de curatare a organismului, dar si in detoxifierea ficatului.
Beneficiile spanacului: previne cancerul
Spanacul prezinta proprietati anticancerigene, astfel ca se poate afirma despre spanac ca ajuta in preventia cancerului de colon, cancerului digestiv, dar si a altor tipuri de cancer. Prin actiunea sa antioxidanta, spanacul ajuta in protectia materialului celular.
Beneficiile spanacului: este bogat in luteina
Spanacul contine luteina, o substanta implicata in mai multe procese, cum ar fi cele de mentinere a tineretii, de regenerare, anticancerigene, dar si de protectie a sanatati ochilor
.
Beneficiile spanacului: ajuta in cresterea imunitatii

Prin continutul ridicat in vitamine si minerale, in special in vitamina C, spanacul stimuleaza sistemul imunitar, prevenind racelile si infectiile comune.
Beneficiile spanacului: protejeaza dintii
Spanacul previne cariile dentare si formarea tartrului, ajutand la mentinerea sanatatii dintilor. Pentru aceste efecte este recomandat sa consumati spanac proaspat, in salate. Consumul de spanac ajuta si in mentinerea sanatatii smaltului dentar si a oaselor, stimuland absrobrtia calciului si fosforului in organism.
Nutritionistii recomanda sa consumati spanacul proaspat, gatit isi pierde din proprietati.
Sursa: Healthy

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu