Smochine caramelizate cu miere si iaurt
Ingrediente
- 1 lingura de miere (sau mai mult, daca vrei sa picuri putina peste produsul final);
- 250 de grame de smochine proaspete, taiate in jumatate;
- 2 cani de iaurt grecesc, fara grasimi;
- un praf de scortisoara;
- 60 gr (¼ de cana) de fistic taiat marunt.
Sfat: Caramelizeaza din timp jumatate de kilogram de smochine si pastreaza-le in frigider. Poti sa le consumi apoi cu cereale sau branza.
Mod de preparare
Incalzeste mierea intr-o cratita de dimensiuni medii, la foc mediu. Coace smochinele in miere, cu partea taiata in jos, pana se caramelizeaza – adica pentru aproximativ 5 minute.
Serveste smochinele caramelizate cu iaurt, scortisoara macinata si fistic. Picura deasupra putina miere, dupa gust.
http://www.curademiere.ro/wp-content/uploads/2014/01/revista-online-de-bun-gust.jpg
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu