ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 23 martie 2014

Ouale imbunatatesc vederea

Yema de huevo crudo.Ouale sunt o mina de aur pentru sanatate. Desi au fost puse la colt, pentru ca se spunea ca maresc colesterolul rau, ouale au fost reabilitate. Poti manca oua, chiar daca ai colesterolul mare, dar nu mai mult de 2-3 pe saptamana. Deci mananca cu incredere oua. Ouale sunt bune pentru vedere, pentru memorie si taie pofta de mancare. Afla de ce sunt bune ouale pentru sanatate.
Ouale taie pofta de mancare
Un ou de 100 g contine 12,5 g de proteine, ceea ce echivaleaza cu 11% din aportul zilnic recomandat. Proteinele asigura majoritatea functiunilor celulare ale organismului. Insa ouale taie si pofta de mancare.
Un studiu realizat pe voluntari cu exces de greutate a aratat ca cei care au mancat oua la micul dejun de cinci ori pe saptamana timp de 8 saptamanai au slabit mai mult decat cei care au mancat covrigi. Mananca un ou fiert la micul dejun, fara sa depasesti sase oua pe saptamana (intre 2 si 3 daca ai colesterolul mare).
Tine cont si de faptul ca un ou nu contine mai mult de 70 de calorii.
Ouale contin vitamina D
Putine alimente sunt considerate sursa de vitanina D. Galbenusul de ou este recunoscut pentru acest lucru. Adultii care consuma 3 sau mai multe oua pe saptamana au un aport ridicat de vitamina D. Printre beneficiile acesteia se numara fixarea calciului in oase, prevenirea maladiilor cardiovasculare, hipertensiunea arteriala, declinul cognitiv si anomaliile congenitale. Cele mai multe dintre femei au carente de vitamina D.
Aportul nutritional recomandat de vitamina D este de 5 micrograme pe zi pentru o persoana adulta si de doua ori mai mult pentru o persoana in varsta sau o femeie insarcinata. Un ou de 100 g contine intre 1,5 si 3 micrograme de vitamina D. In general, se recomanda sa se consume maximum 6 oua pe sapaamana sau mai putin, in caz de colesterol ridicat.
Ouale previn caderea parului
Ouale contin o cantitate importanta de fier, care transporta oxigen pana la radacina parului, zinc, esential pentru cresterea parului si vitamina B8, care previne caderea parului.
Amesteca 2 linguri de suc de lamaie cu 2 linguri de ulei de masline si un galbenus. Aplica masca pe par si maseaza delicat, apoi las-o sa actioneze 5-10 minute. Clateste cu apa calduta apoi spala-te cu samponul tau obisnuit.
oua cancer sanOuale previn cancerul la san Mai multe studii au demonstrat beneficiile oualor contra cancerului de san. Un studiu de la Harvard a aratat ca 3 oua pe saptamana consumate in adolescenta previn cancerul la san la varsta adulta. Un alt studiu a aratat ca femeile care mancau 6 oua pe saptamana prezentau un risc mai mic cu 44% sa faca cancer la san decat cele care consumau doua sau trei oua pe saptamana.
Ouale imbunatatesc vederea
Galbenusul de ou contine o mare cantitate de luteina si de zeanxantina, doi antioxidanti care protejeaza de imbatranire. Consumul de oua poate preveni aparitia cataractei si a degenerescentei maculare, afectiuni oculare ce se accentueaza odata cu inaintarea in varsta. S-a demonstrat ca prin consumul a 6 oua pe saptamana timp de 12 saptamani a crescut densitatea optica a pigmentului macular. Deci, ca sa iti protejezi vederea, mananca oua.
Ouale sunt bune pentru creier
Deoarece contine o cantitate ridicata de colina (un tip de vitamina B), galbenusul de ou este foarte bun pentru creier. Colina are efecte bune in procesul de memorare si in scaderea riscului de dementa. Colina se gaseste si in peste, lapte, soia si fasole rosie.
Ouale nu cresc colesterolul
Un ou contine 300 mg de colesterol, ceea ce corespunde aportului nutritional recomandat zilnic. De-a lungul timpului, ouale au fost considerate daunatoare celor cu un colesterol mare. De fapt, in ultimii ani s-a demonstrat ca ouale nu cresc nivelul de colesterol si nici riscul de boli cardiovasculare, daca nu sunt consumate in exces.
Pentru cei cu colesterol mare este recomandat consumul a 2-3 oua pe saptamana, de preferat fierte, nu prajite.
http://www.curademiere.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu