ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 29 martie 2014

 Un obiect pe care îl ai în permanenţă asupra ta, îţi poate afecta grav inima și plămânii
Un obiect pe care îl ai în permanenţă asupra ta, îţi poate afecta grav inima și plămânii
Trimiterea sms-urilor și folosirea excesivă a telefonul mobil te predispune la probleme grave de sănătate peste câţiva ani.

Un studiu realizat de Asociaţia Chiropracticienilor din Marea Britanie a demonstrat că poate exista o legătură între acest obicei și bolile pulmonare și cardiovasculare.
Potrivit cercetării, persoanele care scriu mesaje sau mailuri pe tabletă sau mobil tind să stea aplecate, cocoșate, iar acest lucru duce la o respiraţie proastă.
Coastele nu mai stau în poziţie firească, iar inima și plămânii fac eforturi mai mari pentru a funcţiona normal. Riscurile pentru sănătate sunt la fel de mari în acest caz ca și obezitatea.
În timp, această poziţie incorectă duce la formarea unei cocoașe (afecţiune numită în termeni medicali hipercifoză).
Astfel, dacă pe termen scurt persoanele afectate nu sunt conștiente de această problemă, o dată cu înaintarea în vârstă poziţia incorectă va avea efecte grave. Bolile cardiovasculare care pot fi provocate de cocoașă le vor reduce chiar speranţa de viaţă.
Bătrânii care suferă de această afecţiune au un risc mai mare de mortalitate decât cei care nu au hipercifoză. Riscul este la fel de mare ca în cazul persoanelor obeze, spun autorii studiului.
Chiropracticianul Edwina Waddel spune că a remarcat un număr tot mai mare de pacienţi care stau aplecaţi în faţă, din cauză că tot mai mulţi folosesc telefoane mobile și tablete.
Ea atrage atenţia că o postură incorectă nu înseamnă doar un aspect fizic neplăcut, ci poate avea efecte grave pentru sănătate.
Soluţia ar fi să utilizăm mai rar dispozitivele mobile și atunci când trebuie să le utilizăm, să le ţinem sus, în dreptul ochilor, ca să nu mai fim tentaţi să ne aplecăm.

Autor: Doctorul zilei
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Joi, 27 Martie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu