ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 21 martie 2014


Secretul beneficiilor ciocolatei

 

ciocolata neagraSecretul beneficiilor ciocolatei a fost, in sfarsit, descoperit. Ciocolata neagra este cunoscuta drept un bun antioxidant, insa originea beneficiilor sale nu era clara. Potrivit unui nou studiu, actiunea bacteriilor intestinale asupra partilor nedigerate ale ciocolatei duce la eliberarea substantelor anti-inflamatoare benefice inimii.
Fiecare studiu despre beneficiile ciocolatei este o bucurie, caci iti oefra un motiv in plus ca sa o consumi. Beneficiile ciocolatei negre sunt cunoscute de mult timp si sunt recunoscute. Ciocolata indeparteaza stresul, reduce riscul aparitiei bolilor cardiovasculare si a hipertensiunii si este un bun antioxidant. In ciuda faptului ca are un numar ridicat de calorii, ciocolata neagra poate fi un adevarat prieten al sanatatii tale.
Se stia deci ca ciocolata este buna pentru sanatate, insa nu se cunostea originea beneficiilor sale. O echipa de cercetatori de la Universitatea din Louisiana sustine ca a descoperit secretul. Beneficiile ciocolatei provin din bacteriile prezente in sistemul digestiv, care ar provoca o fermentare a ciocolatei, eliberandu-se astfel substantele anti-inflamatoare bune pentru inima.
Studiul a fost prezentat la congresul anual al Societatii Americane de Chimie. Cercetatorii au pus in mai multe tuburi cacao sub forme ce imitau procesul de digestie. Partea nefermentata a fost supusa fermentarii in absenta oxigenului, sub actiunea bacteriilor fecale umane.
Ciocolata se digera greu. Doar bacteriile bune, cum ar fi bifidobacteriile si bacteriile lactice se hranesc cu ciocolata. Cand consumi ciocolata, bacteriile bune se inmultesc si o fac sa fermenteze, formandu-se compusii anti-inflamatori.
Odata absorbiti de corp, acesti compusi reduc riscul inflamarii testului cardiovascular, reducand, pe termen lung, riscul de atac cerebral.
Ciocolata contine polifenoli cu putere antioxidanta, cum ar fi catehina si epicatehina. Aceste produse sunt rau digerate, insa sunt bune pentru bacteriile din colon. Sub efectul fermentatiei, moleculele mari de polifenoli sunt metabolizate in molecule mai usor de absorbit, in colon.
Efectele benefice ale ciocolatei pot fi accentuate in combinatie cu alte ingrediente. Se recomada consumarea ciocolatei in acelasi timp cu zaharurile prebiotice. Acestea se gasesc in cereale integrale, banane, miere, usturoi, etc. Prin consumul de prebiotice, microbii buni din sistemul digestiv se dezvolta si combat microbii rai, care 
duc la afectiuni ale stomacului.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu