Consumul excesiv de carne și brânză, mai
ales la vârstă mijlocie, poate fi la fel de dăunător ca și fumatul, au
constatat cercetătorii americani.
Potrivit unui studiu efectuat pe câteva mii de femei și bărbaţi cu
vârsta de peste 50 de ani, de cercetătorii americani de la University of
Southern California, persoanele care aveau o dietă bazată predominant
pe produse de origine animală prezentau un risc de două ori mai mare de
deces prematur decât cele care consumau proteine animale în cantităţi
mai reduse, informează dailymail.co.uk.
Aceste persoane aveau o probabilitate de patru ori mai mare de a deceda
din cauza cancerului, ceea ce poate fi comparat cu riscurile la care se
expun fumătorii.
Oamenii de știinţă americani susţin că proteinele din carne, brânză,
ouă și alte produse animale "hrănesc" celulele canceroase și accelerează
îmbătrânirea celulelor corpului.
Aceștia recomandă ca persoanele cu vârsta de peste 50 de ani să reducă
aportul de proteine de origine animală și să își asigure rezerva de
proteine din pește, fasole și leguminoase.
Cu toate acestea, vestea bună este că această restricţie alimentară nu
durează la nesfârșit, deoarece proteinele de origine animală sunt
benefice pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, care au nevoie
de mai multe astfel de nutrimente pentru a combate slăbiciunea
organismului.
Cercetătorii americani recomandă ca o persoană cu vârsta cuprinsă între
50 și 65 de ani, cu o greutate de aproximativ 55 de kilograme, să
consume aproximativ 45 de grame de proteine pe zi - echivalentul a două
cotlete de porc.
Studiul a fost realizat pe fondul a numeroase avertizări privind
pericolul consumului de carne roșie și procesată. Profesorul Valter
Longo, de la University of Southern California, a urmărit legătura
dintre dietele a aproximativ 6.400 de americani și starea lor de
sănătate, într-un interval de 18 ani.
Cercetătorii americani consideră că proteinele de origine animală ar
putea avea un rol nociv, deoarece "hrănesc" un hormon numit IGF1, care,
pe lângă faptul că ajută la creșterea corpului, alimentează celulele
canceroase și accelerează procesul de îmbătrânire.
Profesorul Valter Longo recomandă persoanelor de toate vârstele să își
asigure rezerva de proteine din pește, fasole și leguminoase.
|
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu