ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 13 martie 2014

Ghimbirul și cucurma, condimentele minune care țin bolile la distanță



Ghimbirul și cucurma sunt două condimente înrudite care au statut de medicamente în medicina tradițională indiană.
Potrivit unui studiu publicat în 1999 în “British Journal of Cancer”, extractele de ghimbir și cucurmă stopează creșterea tumorilor canceroase.
Atunci când sunt folosite împreună, cele două condimente au o acțiune mai puternică datorită combinației de antioxidanți.
Mai jos vă prezentăm cele mai importante beneficii ale acestora:
Ghimbirul:
Este bogat în magneziu, vitamina B6 și vitamina C. Conține, de asemenea calciu, fosfor, zinc și o cantitate mică de fier.
Beneficiile ghimbirului:
- îmbunătățește digestia
- îmbunătățește absorbția nutrienților
- tratează răcelile
- reduce greața
- Reduce crampele abdominale
- reduce inflamația și durerea articulațiilor
- îmbunătățește circulația sângelui
- ajută la slăbit
Cucurma:
Conține fier, potasiu, vitamina B6, vitamina C și calciu.
Beneficii:
-         reduce infecția
-         îmbunătățește circulația sângelui


-         îmbunătățește digestia
-         vindecă rănile
-         crește imunitatea
-         detoxifiază ficatul
-         scade colesterolul
-         luptă cu radicalii liberi
-         combate anemia
-         luptă cu răcelile
-         ameliorează durerea și inflamația articulațiilor
Un studiu din 2010 publicat în ”Inflammation” a scos la iveală că atât ghimbirul cât și cucurma au proprietăți antiinflamatoare și sunt eficiente în combaterea artritei reumatoide.
O altă cercetare din 2011 publicată în “American Journal of Chinese Medicine” a arătat că ghimbirul și cucurma protejează împotriva inflamației și a bolilor degenerative.
Cel mai bun mod în care pot fi folosite cele două condimente, este să le cumpărați proaspete și să vă faceți ceai.
Rețetă pentru ceai:
- 4 litri de apă fiartă
- O jumătate de ceașcă de ghimbir tocat mărunt
- O jumătate de ceașcă de cucurmă tocată mărunt
- O lingură de coriandru
- O lingură de semințe de fenicul
Coriandrul și feniculul sunt folosite pentru a combate efectele de încălzire și uscăciune ale cucurmei. Dacă folosiți ghimbir și cucurmă pudră folosiți următoarele cantități: un pahar de apă, un sfert de linguriță de pudră de cucurmă și un sfert de linguriță de ghimbir pudră și câte o jumătate de linguriță de corinadru și de semințe de fenicul.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu