De ce avem nevoie de drojdie de bere |
Drojdia de bere este suplimentul alimentar prin excelenţă, fiindcă
acoperă „găurile“ nutriţionale create de o alimentaţie dezechilibrată și
de stres.
Drojdia de bere este compusă din colonii de ciuperci microscopice din specia Saccharomyces cerevisiae sau Candida utilis. Aceste microorganisme benefice pentru organism, ale căror dimensiuni sunt între 6 și 10 microni (1 micron este egal cu o miime dintr-un milimetru) digeră zahărul și amidonul din cereale, creând un mediu bogat în proteine și în vitamine, în principal cele din grupul B. De altfel, drojdia de bere este una dintre cele mai importante surse naturale de vitamina B1 (tiamină), esenţială pentru metabolismul glucidelor și grăsimilor. O lingură cu drojdie furnizează de nouă ori necesarul de vitamina B1. Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitaminele B2 (riboflavină) și B3 (niacină) și conţine și vitamina B5, B6 și B8. Pe lângă acestea și proteine de calitate, drojdia de bere aduce în corp și polizaharide extrem de importante, cum sunt glicanii, substanţe care stimulează sistemul imunitar. Atenţie! Consumul de bere nu aduce aceleași beneficii cu administrarea drojdiei de bere conform recomandărilor medicilor. Ce trebuie să mai știi despre beneficiile drojdiei de bere
O cură durează o lună și se face prin administrarea a două-trei grame de pudră de drojdie de bere pe zi. De asemenea, se poate combina cu miere: la o linguriţă cu drojdie proaspătă se adaugă două linguriţe cu miere. Din pasta obţinută se iau trei linguriţe, de trei ori pe zi, înainte de mesele principale. În jumătate de litru de suc de morcovi proaspăt se pun două linguriţe cu drojdie uscată, se amestecă bine și se pune la rece. Se bea pe parcursul unei zile, în trei reprize. |
Autor: Adevarul Sursa: adevarul.ro Sambata, 1 Martie 2014 |
sâmbătă, 1 martie 2014
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu