ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 1 martie 2014

De ce avem nevoie de drojdie de bere
De ce avem nevoie de drojdie de bere Drojdia de bere este suplimentul alimentar prin excelenţă, fiindcă acoperă „găurile“ nutriţionale create de o alimentaţie dezechilibrată și de stres.
Drojdia de bere este compusă din colonii de ciuperci microscopice din specia Saccharomyces cerevisiae sau Candida utilis. Aceste microorganisme benefice pentru organism, ale căror dimensiuni sunt între 6 și 10 microni (1 micron este egal cu o miime dintr-un milimetru) digeră zahărul și amidonul din cereale, creând un mediu bogat în proteine și în vitamine, în principal cele din grupul B.
De altfel, drojdia de bere este una dintre cele mai importante surse naturale de vitamina B1 (tiamină), esenţială pentru metabolismul glucidelor și grăsimilor. O lingură cu drojdie furnizează de nouă ori necesarul de vitamina B1.
Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitaminele B2 (riboflavină) și B3 (niacină) și conţine și vitamina B5, B6 și B8. Pe lângă acestea și proteine de calitate, drojdia de bere aduce în corp și polizaharide extrem de importante, cum sunt glicanii, substanţe care stimulează sistemul imunitar.
Atenţie! Consumul de bere nu aduce aceleași beneficii cu administrarea drojdiei de bere conform recomandărilor medicilor.
Ce trebuie să mai știi despre beneficiile drojdiei de bere
  • Conţine cantităţi importante de minerale, în special calciu, magneziu, fier, cupru, fosfor și potasiu, precum și enzime esenţiale pentru buna funcţionare a organismului.
     
  • „Drojdia de bere crește rezistenţa la efort fizic și intelectual și combate depresia“, spune medicul de familie Ruxandra Constantina, cu competenţe în apifitoterapie.
     
  • Îmbunătăţește aspectul pielii, fiind recunoscută, de altfel, de Comisia Europeană ca tratament pentru acnee cronică, al unghiilor și al părului.
     
  • Curele sunt recomandate și în caz de: tulburări de creștere la copii, malnutriţie, diaree infecţioasă, prevenţia tulburărilor digestive după o cură cu antibiotice, dermatoze etc.

O cură durează o lună și se face prin administrarea a două-trei grame de pudră de drojdie de bere pe zi. De asemenea, se poate combina cu miere: la o linguriţă cu drojdie proaspătă se adaugă două linguriţe cu miere. Din pasta obţinută se iau trei linguriţe, de trei ori pe zi, înainte de mesele principale.

În jumătate de litru de suc de morcovi proaspăt se pun două linguriţe cu drojdie uscată, se amestecă bine și se pune la rece. Se bea pe parcursul unei zile, în trei reprize.

Autor: Adevarul
Sursa: adevarul.ro  Sambata, 1 Martie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu