ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 28 martie 2014

Ciupercile shiitake şi maitake, beneficii şi proprietăţi

miercuri, 16:30

Sunt două tipuri de ciuperci asiatice cu proprietăţi benefice asupra organismului uman. Iată de ce ar trebui să le consumi.

Ciupercile shiitake şi maitake, beneficii şi proprietăţi
Ciuperca Shiitake este una dintre cele mai cultivate ciuperci medicinale din lume. Se întâlneşte des în preparatele culinare din Japonia. Ciuperca Shiitake conţine complexul de vitamine B, minerale, săruri organice, aminoacizi esenţiali, egosterol. Shiitake ajută imunităţii organismului, datorită conţinutului de polizaharide.
Pentru că distracţie şi pentru că informaţie! Noi te placem,  tu ne PLACI?
Acest tip de ciupercă mai poartă şi numele de "ciuperca dansatoare" datorită bucuriei pe care o aveau culegătorii atunci când o adunau.
Ciuperca Maitake este o ciupercă din specia Grifola frondosa şi îşi are originile în munţii din nord-estul Japoniei. Ciuperca Maitake poate fi consumată şi ca aliment, dar şi ca supliment minune pentru diverse afecţiuni. Substanţa activă din Maitake se numeşte beta-glucan. El întăreşte sistemul imunitar, luptă împotriva răcelii, a gripei, şi chiar împotriva cancerului.
maitake
Maitake
Beta-glucanul este o substanţă ce se găseşte în mod natural în alimente precum ovăz, secară şi anumite ciuperci.
Shiitake şi Maitake sunt două ciuperci folosite de mii de ani în China şi Japonia pentru proprietăţile lor medicinale excepţionale, confirmate de cercetările ştiinţifice din ultimele decenii.
Beneficii şi proprietăţi
- imunostimulator puternic;
- adjuvant în terapiile antitumorale: protejează celulele sănătoase, ajuta la prevenirea metastazelor, stimulează producţia de interferon, creşte activitatea macrofagelor, celulelor NK (natural ucigaşe), factorului de necroza tumorală care induce apoptoza celulelor tumorale, stimulează activitatea interleukinelor IL2 şi IL12 care inhiba creşterea tumorilor şi accelerează maturizarea limfocitelor T;
- reduce efectele toxice în radio şi chimioterapie (căderea părului, voma, leucopenia, anemia);
- antioxidant, antiinflamator, reduce leziunile în degenerescenta maculară umedă;
shiitake
- adaptogen (stimulează selectiv funcţiile organismului ajutându-l să se adapteze fizic, psihic, imunitar);
- hepatoprotector (detoxifica, stimulează producţia de interferon, reglează nivelul transaminazelor);
- complementar în tratamentul diabetului şi sindromului X-metabolic (creşte sensibilitatea receptorilor celulari de insulina, susţine funcţia insulino-secretorie a pancreasului, accelerează metabolizarea şi eliminarea colesterolului exogen (adus din alimentaţie), scade nivelul trigliceridelor şi al tensiunii arteriale);
- antiviral (virusul Epstein-Barr, hepatic B, C, herpetic, Human Papilloma, HIV, sindrom Kaposi, etc.), antibacterian şi antifungic.
http://www.apropo.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu