ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 1 martie 2014

Citeste TOTUL despre BOALA DE OCHI care probabil ca te afecteaza si pe tine!
 Citeste TOTUL despre BOALA DE OCHI care probabil ca te afecteaza si pe tine! Afla care sunt simptomele pe care nu trebuie sa le ignori
Astigmatismul este un viciu de refractie manifestat printr-o neregularitate a corneei care face ca razele de lumina sa nu se mai focalizeze corect pe retina. Pentru persoanele cu astigmatism, toate obiectele atat de apropiate cat si indepartate sunt deformate.
Imaginile sunt incetosate datorita faptului ca unele raze de lumina sunt focalizate,iar altele nu. Acest fenomen este similar cu distorsionarea produsa de o bucata de sticla ondulata. Globul ocular si corneea in mod normal sunt rotunde ca o minge de fotbal.
Care sunt simptomele care te trimit imediat la optometrist si oftalmolog:
- vedere neclara;
- oboseala oculara;
- vedere incetosata;
- dureri de cap;
- ochi uscati;
- sensibilitate crescuta la lumina.
 
Cum vezi fara ochelari *fig.1 si cum vezi cu ochelari, fig. 2.
Cum vezi fara ochelari *fig.1 si cum vezi cu ochelari, fig.2.
 Acestea apar în două moduri:
1. Congenital, putand fi insotit de o usoara evolutie;
2. Dobandit. Factorii determinanti fiind interventiile chirurgicale la nivelul globului ocular (chirurgia refractiva, operatia de cataracta etc), dar si diverse afectiuni oculare precum keratocon sau pterigion.
Oricine il poate avea, indiferent de varsta sau de sex
Exceptand istoricul familial de astigmatism, nu exista factori de risc specifici pentru aparitia acestei afectiuni. Oricine poate dezvolta astigmatism, indiferent de varsta. Valoarea dioptriilor creste anual si de aceea este recomandat un control oftalmologic anual.
Cum se corecteaza?
Astigmatismul se poate corecta prin ochelari de vedere cu lentile cilindrice. Aceasta reprezinta cea mai simpla si la indemana modalitate de corectie.
Sau:
Cu lentilele de contact – cu design toric avansat – ele reprezinta o optiune viabila, de care nu stiu inca toate persoanele cu acest viciu de refractie.
Prin interventie chirurgicala – astigmatismul poate fi tratat cu laser. Prin aceasta metoda se remodeleaza corneea in asa fel incat aceasta sa poata focaliza lumina mai bine.Procedura chirurgicala este keratotomia astigmatica. Prin aceasta procedura corneea devine capabila sa focalizeze mult mai precis lumina pe retina.
 Atentie mare la copii!
Toate modalitatilor ofera rezultate imediate, insa trebuie stiut ca cele mai agresive sunt operatiile, desi au devenit in ultimii ani foarte populare. Cel mai important insa este sa descoperim la timp astigmatismul la copii, mai ales cand este vorba de unul forte.
Riscul mai mare e aparitia ambliopiei (ochi lenesi) care se poate recupera pana la varsta de 7 – 10 ani.

Autor: Doctorulzilei.ro
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Joi, 27 Februarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu