ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

vineri, 21 martie 2014

Avocado: 7 motive să consumi acest fruct în fiecare zi!

luni, 12:15

Avocado, căci despre el este vorba, e recunoscut de către experţii în sănătate ca vital şi recomandat spre a fi consumat în fiecare zi!

Avocado: 7 motive să consumi acest fruct în fiecare zi!
Acest fruct este pătat, de culoare verde închis, brun sau chiar negru, care este bun de mâncat când este puţin moale la atingere.
Pentru că distracţie şi pentru că informaţie! Noi te placem,  tu ne PLACI?
Iată care sunt cele 7 motive pentru care avocado ar trebui să fie parte din mesele tale zilnice:
1) Avocado este bogat în proteine vegetale uşor asimilabile. Toţi aminoacizii sunt stabiliţi pentru că metabolismul tău să îi asambleze în proteine complete. Acest lucru înlătură o parte din sarcina pancreasului, de la eliberarea de enzime proteolitice pentru lupta împotriva celulelor canceroase, până la descompunerea proteinelor animale.
2) Mâncători de carne, GreenMedInfo a rezumat un studiu care a arătat că mâncatul hamburgerilor cu o felie de avocado a limitat sporirea nivelului trigliceridelor serice! Cei mai învăţaţi cardiologi consideră nivelul trigliceridelor serice ca un indicator mai puternic pentru potenţiale inflamaţii şi boli de inimă decât colesterolul LDL.
3) Avocado are un conţinut mare de vitamina E naturală, care este un puternic antioxidant şi ajută la prevenirea cancerului. Vitamina E sintetică poate fi toxică.
4) Avocado ajută ficatul să producă glutationa, considerată de toţi experţii în sănătate ca fiind antioxidantul principal. Glutationa, de fapt, reîmprospătează şi reciclează antioxidanţii consumaţi şi cei care provin din alte surse. Magneziul, implicat în peste 300 de procese metabolice, este de asemenea abundent în avocado.
5) Reduce riscul de cancer la sân datorită bogăţiei de luteină, vitamina E şi înaltul conţinut în acizi oleici mononesaturati. Acest lucru a fost validat prin studii. Deci doamnelor, lăsaţi număratul caloriilor şi mâncaţi mai mult avocado.
6) Avocado îmbunătăţeşte sănătatea inimii prin promovarea unui flux sanguin mai bun şi prin coborârea presiunii sanguine, datorită abundentului conţinut de acid oleic.
7) Avocado îmbunătăţeşte funcţionarea creierului şi blochează dementa. Avocado este al doilea după afine/coacăze negre în ce priveşte favorizarea sănătăţii cerebrale.
Înaltul conţinut în acid oleic al avocado-ului ajută la crearea şi menţinerea mielinei, care protejează sistemul nervos şi creierul. Mielina mai ajuta la mărirea vitezei transmisiilor nervilor, ceea ce îi face pe consumatorii de avocado mai alerţi şi mai rapizi mental.
Se recomandă un sfert până la o jumătate de avocado, zilnic. Poate fi utilizat în salate sau sandvişuri sau ca garnitură.
Şi încă ceva... Datorită cojii sale tari şi groase, este unul din alimentele în care pătrund cu greu pesticidele şi restul chimicalelor folosite în agricultură.
http://www.apropo.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu