ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 29 martie 2014

Alimente de evitat ca să vă menţineţi tineri cât mai mult timp
 Alimente de evitat ca să vă menţineţi tineri cât mai mult timp Alimentaţia nesănătoasă afectează nu doar funcţionarea organismului nostru, ci și modul în care acest lucru se reflectă la exterior.
Unul dintre efectele alimentelor nesănătoase este îmbătrânirea. Specialiștii ne spun care sunt alimentele de care ar trebui să ne ferim dacă nu vrem să îmbătânim înainte de vreme, dar și ce putem mânca pentru a ne menţine tineri.
Cartofii prăjiţi, mezelurile, alcoolul
Printre alimentele dăunătoare organismului și aspectului nostru fizic se numără și:
1. Chipsurile, cartofii prăjiţi
În general orice este prăjit în ulei este plin de grăsimi nocive pentru organism, cu atât mai mult cartofii, care “acţionează ca un burete, absorbind cantităţi mari de ulei”, explică nutriţionistul Bogdan Guinea.
2. Produsele de patiserie
Acestea dăunează prin conţinutul de făină, acizi grași și zahăr în exces.
3. Hot dog-ul, șunca
Orice tip de carne procesată are valoare nutritivă scăzută, conţine acizi saturaţi în exces și nitraţi, ambii contribuind la procesul inflamator.
4. Carnea roșie
Aceasta este principala sursă de acizi grași saturaţi, care în lipsa acizilor nesaturaţi (de tip omega 3), provoacă un dezechilibru în organism.
5. Alcoolul
Puţin alcool poate fi benefic pentru sănătatea dumneavoastră, însă excesul este extrem de dăunător. “150-250 de mililitri de vin pe zi previn bolile cardiovasculare”, adaugă nutriţionistul Bogdan Guinea.
Cantităţi mai mari pot cauza apariţia bolilor de ficat (inclusiv a cirozei) și vă pot îmbătrâni prematur. O cercetare recentă arată că, pentru a ne proteja, două zile pe săptămână ar trebui să nu consumăm alcool.
Potrivit:www.doctorulzilei.ro

Autor: Doctorulzilei.ro
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Vineri, 28 Martie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu