ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 13 martie 2014

9 alimente care te înveselesc
9 alimente care te înveselesc
Moleșeala caracteristică primăverii ne afectează negativ starea de spirit și nu știm cum să ne mai schimbăm dispoziţia. Nutriţioniștii americani ne recomandă mai multe alimente sănătoare care ne dau poftă de viaţă.
Sfeclă. Este este o legumă mai puţin folosită, dar conţine foarte mult magneziu. Un studiu australian arată că depresia este cauzată de nivelul scăzut de magneziu.
Ciocolată neagră. Îmbunătăţește fluxul sangvin și oferă instantaneu o stare de spirit pozitivă. Ciocolata neagră te va ajuta să devii mai energic, însă trebuie consumată cu moderaţie, pentru a nu avea efecte adverse.
Iaurt grecesc. Este bogat în calciu și ajută la eliberarea oxitocinei, hormonul responsabil cu starea de bine. Iaurtul grecesc are mai multe proteine decât cel obișnuit și ajută la scăderea în greutate.
Miere. Beneficiile mierii sunt mai mari decât îmbunătăţirea stării de bine. Mierea conţine quercetin și kaempferol, care ajută la prevenirea depresie și menţinerea creierul sănătos.
Ouă. Conţine vitamina B, acizi grași omega-3, iod și proteine. Acești nutrienţi sunt foarte importanţi pentru sănătatea creierului, pe care-l scapă de tensiune.
Cocos. Conţine trigliceride, care sunt grăsimi speciale. Acestea îmbunătăţesc starea de spirit și în general starea de sănătate a creierului. Reţine că laptele de cocos este de fapt destul de nesănătos.
Fasole. Conţine magneziu, un mineral responsabil cu nivelul de energie din organism.
Nuci. Sunt una din cele mai bogate surse alimentare de serotonină, o substanţă care ne face să ne simţim mai fericiţi și mai calmi.

Autor: Click.ro
Sursa: www.click.ro  Joi, 13 Martie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu