ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 9 martie 2014

5 cauze ale depresiei

cauze depresieOricine s-a confruntat cu o depresie stie cat de dificil este de depasit aceasta perioada si cat de rau face. Atunci cand depresia se acutizeaza, ea poate deveni invalidanta. Depresivii sunt persoane fara energie, nu se pot concentra si nici nu se pot bucura, nu mai au chef de viata. Este important sa stii ca depresia este o boala serioasa, care necesita ingrijire medicala. Cauzele depresiei sunt atat de natura psihologica, cat si fizica. Iata 5 cauze ale depresiei. Lista nu este exhaustiva, insa ar trebui sa tii cont de ea, mai ales daca stii ca ai o predispozitie pentru starile depresive.
1. Lipsa miscarii
Iti poate parea desuet, pentru ca ai auzit asta de prea multe ori, insa miscarea este importanta si pentru fizic si pentru mental. Lipsa exercitiului fizic poate duce la depresie. Atunci cand nu ies din casa si nu au activitati fizice, oamenii devin lenesi, incep sa manace prea mult, se ingrasa si intra in depresie. Nu doar ca scade mobilitatea fizica, ci si stima de sine.
Paradoxal, atunci cand suferi de depresie, tot ce vrei sa faci este sa stai in pat si sa zaci. Daca ai iesi sa te misti, macar sa faci o plimbare in pas alert, creierul va produce substante care iti vor crea o stare de bine, cum ar fi serotonina si dopamina. 40 de minute de exercitii zilnic iti vor crea un confort psihic deosebit.
SPORTURI CARE ALUNGA STRESUL
2. O dieta nepotrivita
Mancarea sanatoasa nu este buna doar pentru corp, ci si pentru trup. Mancarurile ce contin omega 3 sunt numite si hrana creierului, de aceea este bine sa le consumi cat mai des posibil. Nu uita de oleaginoase si peste gras, daca vrei sa ai un moral bun. Poti lua si suplimente alimentare. Nu uita ca o dieta echilibrata te va ajuta sa fii sanatos. Daca vei incepe sa mananci corect, faptul ca vei respecta acest lucru iti va creste si stima de sine.
3. Dormi prost
Daca te privezi adesea de somn, vei ajunge la depresie. Trebuie sa dormi cel putin opt ore in fiecare noapte. Ca sa reusesti acest lucru, fa-ti un ritual. Daca citesti in pat, stai cu laptopul dechis sau cu telefonul, nu faci decat sa intarzii momentul in care vei adormi. Vei deveni agitat, stresat si ineficient. Iar cand nu vei mai putea controla ceea ce ti se intampla, va aparea depresia. Multi oameni nu isi dau seama ca oboseala, faptul ca dorm prost sau insuficient duce la depresie.
4. Izolarea
Izolarea este o cale sigura spre depresie. Cand iti eviti prietenii sau familia, pentru orice motiv, creezi o situatie care va duce la depresie. Izolarea este cel mai rau lucru pe care ti-l poti face. S-a dovedit stiintific ca persoanele cu o retea sociala solida prezinta un risc mai mic de depresie. Relatiile cu semenii sunt inscrise in patrimoniul genetic al oamenilor. Fara contactul cu cei apropiati, capacitatea mentala se prabuseste si nu mai poti rezista presiunii vietii.
5. Gandirea negativa
Gandirea negativa este una dintre principalele cauze ale depresiei. Cand iti faci ganduri negre in fiecare zi, va aparea depresia. Nu te mai gandi incontinuu la amenintari, respingere, pierderi sau esecuri. Lucrurile pe care nu le poti schimba, dar la care te gandesti mereu, te deprima. Incearca sa iti indrepti gandurile spre lucruri bune si mai ales, realizabile. Petrece timp cu oameni dragi, asculta-i, destinde-te si elimina din viata ta lucrurile care te macina. Incepe cu un gest simbolic, scrie pe o hartie ce te supara cel mai mult si apoi arunc-o. Acest lucru va arata ca esti pregatit sa mergi mai departe.
http://www.curademiere.ro/wp-content/uploads/2014/01/revista-online-de-bun-gust.jpg

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu