Tot ce trebuie sa stii despre ridichi
Ridichile aduc minerale si vitamine in organism (potasiu, magneziu, calciu, vitamina C). Ele sunt de mare ajutor in cazul regimurilor de slabire, datorita continutului de calciu si, ca si celelalte crucifere, previn cancerul.
Ridichile au in compozitie sulfuri cu proprietati importante:
- glucozinolate, cu o actiune anti-microbiana
- izotiocianate de fenieltil de benzil, cu proprietati recunoscute in tratarea cancerului
Culoarea ridichilor se datoreaza pigmentilor rosii sau purpurii, antoacianilor, prezenti mai ales la suprafata ridichilor. Acesti pigmenti fac parte din factorul vitaminic P, care intareste in organism actiunea vitaminei C si mareste rezistenta micilor vase de sange. Antocianii au particularitatea de a-si schimba culoarea in functie de pH-ul locului in care se afla. Cu cat pH-ul este mai acid, cu atat pigmentii sunt mai rosii, in timp ce intr-un mediu neutru sau bazic, devin violet. Ca sa ai ridichi de culoarea rosu aprins, este suficient sa le speli in apa cu suc de lamaie.
Frunzele de ridichi contin cantitati importante de provitamina A, acid folic, vitamina C si fier. De unde interesul de a le rontai cand sunt praospete sau a le transforma intr-o supa delicoasa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu