ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 8 februarie 2014

SECRETUL unei vieţi lungi, în funcţie de sex
SECRETUL unei vieţi lungi, în funcţie de sex
Oamenii de știinţă au identificat cele două elemente cheie de care au nevoie bărbaţii și femeile pentru a fi cât mai longevivi, relatează Daily Mail.

Astfel, bărbaţii trebuie să doarmă mai mult pentru a avea o viaţă cât mai lungă, în timp ce femeile, care pot trăi mult și dacă dorm mai puţine ore, au neapărat nevoie de dietă bogată în vitamina B6 și legume.
La aceste concluzii au ajuns cercetătorii de la Universitatea Monash, din Melbourne, care au analizat modul în care dieta influenţează calitatea somnului și mortalitatea în rândul femeilor și al bărbaţilor în vârstă.
"Lipsa somnului este asociată, de multă vreme, cu un risc crescut de mortalitate, fiind asociată cu bezitatea, diabetul sau bolile cardiovasculare. Am descoperit, că în cazul ambelor sexe, lipsa somnului era în strânsă legătură cu lipsa apetitului și o stare de sănătate proastă", explică profesorul Mark Wahlqvist.
Dar cercetătorii au descoperit că există o legătură strânsă și între alimentaţie și somn, mai ales în cazul femeilor.
"În cazul femeilor, un somn bun asigură o creștere a longevităţii doar dacă este asociat cu o dietă diversificată", mai spune Wahlqvist.
Studiul a mai scos la iveală și faptul că femeile sunt de două ori mai predispuse decât bărbaţii să aibă probleme cu somnul. Iar femeile care aveau probleme cu somnul prezentau și cantităţi mai mici de vitamina B6 provenind din alimente.
"În cazul bărbaţilor, o alimentaţie diversificată poate reduce riscurile de mortalitate provocate de lipsa somnului, în timp ce femeile trebuie să se asigure că mănâncă suficiente alimente bogate în vitamina B6", conchide Mark Wahlqvist.

Autor: Evz.ro
Sursa: www.evz.ro  Vineri, 7 Februarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu