ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 8 februarie 2014

 Ce să mănânci dimineaţa ca să scapi de burtă
Ce să mănânci dimineaţa ca să scapi de burtă Un mic dejun bine ales te ajută foarte mult în cura de slăbire. iar dacă obiectivul tău e să scapi de burtă, trebuie să fii cu atât mai atentă la prima masă. Iată ce să mănânci ca să scapi rapid de burtă!
Ca să scapi rapid de burtă, dimineaţa trebuie să mănânci grăsimi sănătoase, proteine și foarte puţini carbohidraţi. Iată ce ar trebui să conţină un mic dejun sănătos dacă vrei să slăbești.
Ce să mănânci dimineaţa ca să scapi de burtă

1. Nuci sau alune. Nucile "românești", alunele de pădure, migdalele sau caju sunt un mic dejun ideal, mai ales dacă ești pe fugă. Conţin grăsimi sănătoase, care sunt foarte importante atunci când vrei să slăbești.
2. Avocado. Adaugă la micul dejun o jumătate de avocado, și el bogat în grăsimi sănătoase mononesaturate.
3. Ouă. Conţin și grăsimi bune, și vitamine, și proteine. În plus, se fac foarte repede, așa că sunt alimentul ideal pentru dimineaţa. Adauga câteva legume crude și ai obţinut micul dejun ideal.
4. Iaurt sau alte lactate. Fie că alegi iaurt, brânză sau o combinaţie de brânză și smântână, îţi asiguri necesarul de calciu și proteine.
5. Fructe de pădure. Dacă nu îţi place iaurtul gol, adaugă un pumn de fructe de pădure: mure, zmeură, afine, etc. Sunt pline de antioxidanţi și în plus sunt printre puţinele fructe indicate în cura de slăbire fiindcă au un conţinut mic de zahăr.
6. Seminţe. Poţi să alegi seminţe de chia, de cânepă, de in sau de susan. Toate sunt bogate în grăsimi sănătoase, necesare pentru cei care vor să scape de burtă. Amestecă seminţele cu puţin iaurt și lasă-le un sfert de oră să se înmoaie, altfel nu pot fi digerate.
7. Pește. Tot din categoria grăsimilor sănătoase, peștele este un mic dejun ideal. Îţi dă energie pentru întreaga zi și dă o senzaţie de saţietate de lungă durată. Alege un pește gras, de exemplu macrou sau somon. Sunt bune și conservele dacă le alegi pe cele în suc propriu sau în ulei de măsline.
8. Legume. Legumele te ajută să te saturi cu puţine calorii. Lângă nuci, alune, ouă sau brânză poţi pune o garnitură de legume: roșii, castraveţi, ardei gras, dovlecei, morcovi, ca să te asiguri că micul dejun este săţios și sănătos.
Idei de meniu pentru un mic dejun sănătos

1. O omletă din două ouă, câteva nuci și două roșii.
2. Un pahar de iaurt cu o lingură de seminţe de in, câteva nuci și două felii de pâine.
3. O salată din legume diverse cu măsline, două ouă fierte și puţină carne rămasă de la masa de seară.
4. O conservă de pește cu castraveţi și roșii.
5. Un iaurt cu nuci sau alune crude și fructe de pădure.
6. O jumătate de avocado cu brânză și doup felii de pâine integrală.

Autor: Unica.ro
Sursa: www.unica.ro  Sambata, 8 Februarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu