ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

luni, 24 februarie 2014

Ridiche neagra si armurariu pentru protectia ficatului

armurariu ficatCand ficatului nu-i merge bine, oboseala, durerile de cap si indispozitia te dau peste cap. Ridichea neagra si armurariul, asociate cu o echilibrare a alimentatiei, pun rotitele ficatului in miscare.
Armurariul, medicament natural
Planta contine silimarina, principiu activ care este recunoscuta in Europa pentru efectele sale de puternica protectie hepatica. Aceasta substanta stimuleaza metabolismul celular si protejeaza ficatul de toxinele pe care le aducem zi de zi in corp, fie ele naturale ori sintetice.
Organizatia Mondiala a Sanatatii recunoaste utilizarea silimarinei ca tratament al intoxicatiilor hepatice. De asemenea, recomanda aceasta substanta bolnavilor cu hepatite sau ciroze, ca tratament care sa completeze medicatia clasica. Utilizat in fiecare zi, armurariul intarzie dezvoltarea cirozei. Totusi, specialistii atrag atentia ca unele persoane pot fi alergice la armurariu.
In cazul tulburarilor hepatice, medicii recomanda administrarea a 140-210 mg de extract de armurariu, de trei ori pe zi.
Ridichea neagra curata ficatul
Ridichea neagra are beneficii evidente pentru persoanele cu tulburari digestive sau hepatice, potrivit „Passeport Sante“. Sucul sau pudra de ridiche neagra sunt recomandate de Organizaţia Mondiala a Sanatatii pentru efectele de stimulare a activitatii bilei.
De altfel, momentul optim pentru administrarea remediilor pe baza de ridiche neagra este dupa un festin, fiindca atunci consumul de glucide, lipide si alcool este important si, deci, ficatul este suprasolicitat.
Totusi, trebuie stiut ca ridichea neagra este contraindicata in caz de obstructie a cailor biliare. De asemenea, persoanele cu probleme de hiperaciditate gastrica ar fi bine sa se orienteza catre alte tratamente naturale.
Se recomanda o lingura cu suc de ridiche neagra de 2-6 ori pe zi. Dar nu trebuie sub nicio forma depasita intr-o zi cantitatea de 100 ml de suc.
adevarul.ro

Citeste pe curademiere.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu