ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 15 februarie 2014

Plante care-ți oxigenează casa

14 februarie 2014 | Sorina Severin



Simți că în casă este un aer închis? Toate produsele de curățenie pe care le folosești eliberează vapori toxici, dăunători pentru sănătate. Poți însă îmbunătăți calitatea aerului cu ajutorul plantelor decorative!
Aloe vera, bună nu doar pentru arsuri
Știi de proprietățile sale curative în caz de arsuri solare, însă această plantă are puterea de a purifica și aerul din încăpere. Ea absoarbe substanțele toxice din atmosferă, iar dacă nivelul chimicalelor este ridicat, pe suprafața frunzelor apar pete maronii. Așadar, ai grijă să nu-ți lipsească din casă!
Palmierul de apartament crește umiditatea
Este una dintre cele mai frumoase plante decorative, însă pe lângă aspectul estetic plăcut, palmierul eliberează în aer cantități mari de oxigen, absorbind în schimb excesul de formaldehide, acele substanțe toxice ce se găsesc în detergenții pentru covoare. Toodată este un umidificator natural, care previne uscarea aerului din casă în timpul iernii.
Iedera, mai mult decât o plantă decorativă
Disponibilă într-o varietate de nuanțe, iedera este una dintre cele mai comune plante de apartament, fiind o încântare pentru privirea oricui. Este ușor de întreținut și în plus scade nivelul de benzen din aer.
Dracena, esențială pentru sănătatea ta
Poate că o folosești pentru a da o pată de culoare încăperii, mai ales dacă alegi soiul cu frunze roșii, dar nici nu bănuiești ce beneficii are pentru sănătatea ta. Are proprietatea de a înlătura o varietate de substanțe chimice din aer, începând cu noxele eliberate de lacurile pentru mobilă sau cele de benzen.

Citește și:
Cum îngrijești florile din ghiveci
4 plante de apartament care au grijă de sănătatea ta

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu