ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 16 februarie 2014

 Fructul pasiunii, alimentul cu gust dulce-acrișor care te ajută să învingi insomnia
Fructul pasiunii, alimentul cu gust dulce-acrișor care te ajută să învingi insomnia Maracuja, numit și fructul pasiunii, este un aliment care provine din America de Sud, cultivat în numeroase ţări tropicale, fiind recunoscut pentru beneficiile sale asupra sănătăţii.
Numele de fructul pasiunii vine de la cuvântul indian „marau-ya” care înseamnă „fructe consumate într-o singură înghiţitură”.
Maracuja are numeroase beneficii, însă unul din cele mai importante este cel de bun calmant. Astfel, fructul pasiunii ajută în cazul insomniei și al tulburărilor nervoase, reușind să contribuie la destinderea corpului în momentele de anxietate, cel mai indicat fiind să fie folosite infuzii cu floarea pasiunii.
O afecţiune pe care maracuja o tratează este astmul, un număr considerabil de studii demonstrând că prin conţinutul de flavonoizi reușește să amelioreze starea celor care suferă de afecţiunea amintită.
Fructul pasiunii are efecte benefice și în ceea ce privește protecţia sistemului digestiv: protejează stomacul și previne bolile cum ar gastrita sau ulcerul.
Maracuja poate fi considerat o sursă importantă de vitamina C, Vitamina A și fier. Prima vitamină menţionată ajută la repararea ţesuturilor, prevenirea bolilor de inimă, precum și a cancerului, potrivit unor studii, în timp ce vitamina A este bună mai ales pentru sănătatea pielii, eliminând radicalii liberi ce provoacă leziuni. De asemenea,  seminţele acestui fruct au un conţinut bogat de fibre.
Pe lângă vitaminele și mineralele menţionate, fructul pasiunii conţine și acid ascorbic, riboflavina, piridoxina, potasiu și fosfor.  
Maracuja poate fi consumat în mai moduri. Astfel, fructul poate fi tăiat și consumat direct sau pus conţinutul său într-un blender și amestecat într-o compoziţie cu fructe mai dulci, dat fiind gustul său acrișor.

Autor: Adevarul
Sursa: adevarul.ro  Joi, 13 Februarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu