ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

duminică, 16 februarie 2014

 Efectele miraculoase ale grapefruit-ului
Efectele miraculoase ale grapefruit-ului
Bogat în vitamine și compuși antioxidanţi, grapefruit-ul are numeroase atuuri nutriţionale. Programul naţional francez Nutriţie-Sănătate recomandă consumul zilnic a cinci porţii (de cel puţin 80 g) de fructe și legume, relatează lefigaro.fr

O jumătate de grapefruit corespunde unei porţii de fruct. Mai multe studii au arătat că un consum ridicat de fructe și legume ar putea scădea riscul de boli cardiovasculare datorită vitaminelor, mineralelor, antioxidanţilor și fibrelor conţinute, care ar juca un rol protector semnificativ. Alte studii au demonstrat că cine consumă citrice — prin urmare și grapefruit — ar fi mai protejat împotriva anumitor tipuri de cancer, cum ar fi cancerul bucal, faringian, esofagian, stomacal sau de colon, scrie Agerpres.
La persoanele afectate de hipercolesterolemie, consumul a două grapefruit-uri pe zi scade nivelul de colesterol și trigliceride, iar la cele obeze, contribuie la scăderea în greutate, în cadrul unei alimentaţii echilibrate și a unei activităţi fizice regulate. Un studiu realizat pe persoane obeze afectate de sindromul metabolic a arătat că cine consumă o jumătate de grapefruit pe zi, înaintea de fiecărei mese principale, timp de 12 săptămâni, slăbește cu 1,6 kg mai mult decât grupul de referinţă.
În plus, flavonoidele din grapefruit scad riscul de dezvoltare a bolii Parkinson, încheie lefigaro.fr.

Autor: Realitatea.net
Sursa: www.realitatea.net  Marti, 11 Februarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu