ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 22 februarie 2014

10 moduri in care iti strici ochii

ochelari de soareOchii nu se strica doar daca stai prea apropoape de ecranul televizorului sau al calculatorului. Ei pot suferi daune, uneori irecuperabile, din cauza faptului ca dormi fara sa te demachiezi sau folosesti gresit lentilele de contact, ori pentru ca stai in fum de tigara. Iata 10 moduri in care iti strici ochii.
1. Nu porti ochelari de soare
Expunerea ochilor la razele ultra-violete afecteaza retina si mareste riscul de a dezvolta tulburari ale ochiului si ale vederii, cum ar fi cataracta. O expunere prelungita la soare dezvolta si riscul de a face cancer in zona pleoapelor. Atunci cand epiteliul corneei este ars de soare, apar dureri si vedere incetosata. Ochelarii de soare nu trebuie sa fie de firma ca sa te protejeze. Mergi la optica si cumpara ochelari care sa iti protejeze ochii; nu lua ochelari din plastic din piata sau din supermarket.
2. Folosirea in exces a picaturilor pentru ochi
Picaturile pentru ochi ii fac sa straluceasca deoarece contracteaza temporar vasele de sange. Ai grija de inflamtii. Cand vasele de sange se dilata din nou, ochii sunt mai rosii decat la inceput. Nu depasi niciodata doza de picaturi recomandata de medic. De preferat, nu cumpara orice picaturi, mergi la medic pentru reteta.
3. Ingrijirea gresita a ochilor uscati
Numeroase persoane sufera de uscaciune oculara moderata sau severa. Picaturile lubrifiante calmeaza, insa folosirea lor in exces poate irita ochii, din cauza conservantilor pe care ii contin. Alege picaturi amb

alate in doze individuale si pastreaza-le la frigider.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu