ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 20 februarie 2014

-
Life | de Lucia

Ouale imbunatatesc reflexele


ouale imbunatatesc reflexeleOuale imbunatatesc reflexele, pentru ca in compozitia lor intra tirozina – un aminoacid excelent pentru stimulrarea creierului – arata un studiu olandez, de la Universitatea Leiden, din Amsterdam.
Oamenii de stiinta au analizat timpul de raspuns si viteza de reactie a unor voluntari aflati in fata televizorului. Exercitiul era foarte simplu. De fiecare data cand aparea o sageata verde, erau au obligati sa apese pe un buton, cat mai repede posibil. Butoanele ar fi trebuit sa corespunda sensului sagetilor (de la stanga sau de la drepta). Atunci cand aparea o sageata rosie, participantii la studiu nu erau obligati sa faca nimic.
Analiza a fost facuta in doua etape. Participantii au facut in prima faza exercitiul sub efectul unui placebo, iar apoi dupa ce au baut un pahar de suc cu adaos de tirozina.
Rezultatele au demonstrat ca voluntarii care au consumat tirozina aveau reflexe mai bune si erau mai vii. Cercetatorii au recomandat tirozina conducatorilor auto, caci le-ar putea imbunatati reflexele, deci ar fi mai in siguranta la volan.
Tirozina este continuta in multe alimente accesibile, cum ar fi ouale, soia sau migdalele.
O cura cu alimente bogate in tirozina ajuta si la indepartaea depresiei. Tirozina serveste drept precursor dopaminei, un neurotransmitator implicat in motivatie si comportamentele elementare: alimentare, afective, sexuale. Insuficientele de tirozina pot fi legate de stari depresive sau apatice.

Citeste pe curademiere.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu