ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 20 februarie 2014

Gingko Biloba previne formarea cheagurilor de sânge și îmbunătăţește memoria
Gingko Biloba previne formarea cheagurilor de sânge și îmbunătăţește memoria Problemele de memorie, senzaţia de mâini și picioare reci, dificultăţile de concentrare sau ameţelile ocazionale sunt simptome care au deseori drept cauză tulburările de circulaţie cerebrală și periferică. Un remediu natural eficient pentru această afecţiune este Gingko Biloba, una dintre cele mai longevive specii de arbori, cunoscută pentru calităţile terapeutice excepţionale. Aproape toate părţile plantei (scoarţa, mugurii, frunzele și fructele) au proprietăţi medicinale deosebite, însă cele mai utilizate și mai studiate sunt frunzele. Georgeta Ionică, farmacist DONA, ne spune care sunt beneficiile Gingko Biloba, scrie www.doctorulzilei.ro .
Previne formarea cheagurilor de sânge
Gingko Biloba are un efect natural de fluidificare a sângelui, fiind des folosită în afecţiunile venoase. Previne agregarea trombocitelor și formarea cheagurilor de sânge  și are un efect tonifiant asupra sistemului venos.
Îmbunătăţește memoria, atenţia și concentrarea
Extractul de Gingko Biloba este cunoscut pentru efectul său de stimulare cerebrală, dar și pentru influenţa pozitivă asupra funcţionarii creierului, ce include vigilenţa mentală, îmbunătăţirea memoriei, reducerea lipsei de energie și a oboselii mintale. Este astfel eficient atât pentru îmbunătăţirea performanţelor intelectuale, creșterea capacităţii de  memorare și concentrare pentru examene, cât și pentru tulburările de memorie la vârstnici, probleme de aducere aminte a acţiunilor recente și tulburări de atenţie. Unele dovezi arată că administrarea extractelor din frunze de Ginkgo Biloba îmbunătăţește simptomele în boala Alzheimer, demenţele vasculare sau demenţele mixte.
Este un puternic antioxidant
Frunzele de Gingko Biloba conţin două tipuri de substanţe (flavonoide și terpenoide) care au proprietăţi antioxidante. Ele combat radicalii liberi, compuși dăunători organismului care contribuie la îmbătrânirea acestuia. Antioxidanţii prezenţi în frunzele de Gingko Biloba pot neutraliza acești radicali liberi și pot reduce sau chiar ajuta la prevenirea unora dintre daunele produse de aceștia.
Ajută la un bun control al colesterolului
Gingko Biloba poate fi utilizat pentru a ajuta la controlul colesterolului, care determină, de obicei, îngroșarea pereţilor arterelor.  Planta vine în ajutor permiţând relaxarea vaselor contractate.
 


Autor: Doctorul zilei
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Miercuri, 19 Februarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu