ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

sâmbătă, 8 februarie 2014

9 remedii naturale pentru gripa
 9 remedii naturale pentru gripa Gripa nu te-a iertat nici anul acesta. Te doare capul, ai febra, esti obosita, etc. Pentru toate aceste simptome exista leacuri rapide si eficiente. Vezi 9 remedii naturale pentru gripa.
1. Cretusca pentru febra
Cretusca (Filipendula ulmaria) este o planta cunoscuta si sub numele de barba caprei sau pepenica. Florile de cretusca contin salicoside, care se transforma in organism in acid salicilic, un principiu activ foarte apropiat de acidul acetil-salicilic (aspirina). Incalzeste o cana de apa fara sa o fierbi si infuzeaza o lingura de flori de cretusca timp de 5-10 minute, apoi strecoara. Bea cate 3-4 cani pe zi, in alternanta cu aspirina, dar nu in acelasi timp. Ceaiul de cretusca este eficient si pentru durerile de cap.
Cretusca nu este indicata in caz de alergie sau intoleranta la aspirina. Daca febra dureaza mai mult de 48 de ore, consulta un medic.
2. Arnica pentru durerile musculare
Cand ai gripa, spui ca te doare toata carnea de pe tine. Durerile musculare caracteristice gripei pot fi trate prin homeopatie. In cazul unor dureri mari, ia cate 3 granule de Arnica Montana 9H de doua-trei ori pe zi. De indata ce dispar durerile musculare, nu mai lua arnica, caci poate avea efect invers, de inducere a simptomelor. Daca durerile musculare dureaza mai mult de 48 de ore, consulta un medic.

3. Salcie pentru durerile de cap
Coaja de salcie calmeaza durerile de cap, caci contine salicoside, o molecula apropiata de aspirina, care actioneaza ca un anti-inflamator. Pune 2-3 g de coaja de salcie intr-un ibric cu o cana de apa si da in fiert. Ia de pe foc, lasa la infuzat 15 minute si strecoara. Bea 3 cani pe zi, inainte de masa si opreste tratamentul de indata ce durerile de cap cedeaza. Atunci cand bei ceai de salcie nu lua si aspirina, apare riscul de supra-dozaj. De folos si daca ai febra, coaja de salcie este contra-indicata in caz de astm, ulcer gastro-duodenal sau in caz de alergie la aspirina.
Daca durerile de cap persista dupa 48 de ore, consulta un medic.

4. Acerola indeparteaza oboseala
Bogata in vitamina C (in jur de 4,5% pe fruct), acerola indeparteaza oboseala. Vitamina C favorizeaza asimilarea fierului, care, participand la un transport optim al oxigenului, reduce senzatia de oboseala si intareste imunitatea. Poti lua intre 3 si 6 comprimate de extract uscat de acerola cu 25% vitamina C pe zi, in paralel cu orice tratatemnt pentru gripa. Acerola stimuleaza vindecarea de gripa. Daca oboseala persista mai mult de 48 de ore fara motiv (efort fizic), mergi la medic.
5. Soc negru, pentru nas infundat
Socul este un descongestionant eficient al cailor respiratorii. Fa infuzie cu 3 flori de soc negru la o cana de apa fierbinte si bea 6-8 cani pe zi. Poti lua si comprimate cu soc negru, 2-3 pe zi. Tratamentul cu soc negru se face maximum 7 zile, singur, sau in acelasi timp cu un tratament clasic. Socul negru stimuleaza imunitatea, impiedica raspandirea virusului si activeaza transpiratia, prin care sunt eliminate toxinele.
6. Eucalipt pentru tuse
Printre simptomele gripei se afla si durerea in gat si tusea uscata. Foloseste ulei esential de eucalyptus radiata, ravintsara si melaleuca. Primul fluidifica mucoasele pulmonare, iar celelalte doua elibereaza caile respiratorii. Amesteca parti egale din cele trei uleiuri si dilueaza apoi 2 picaturi in putin ulei vegetal. Maseaza toracele si partea superioara a spatelui de 4 ori pe zi, timp de 3 zile. Tratamentul cu uleiuri se face singur sau in paralel cu un tratament clasic. El stimuleaza imunitatea, este antiviral si antibacterian.
7. Echinaceea pentru a grabi vindecarea
Echinaceea este poate cel mai important remediu natural pentru gripa. Pune 150 ml de apa fierbina peste jumatate de lingurita de radacina de echinaceea. Acopera si lasa la infuzat 15 minute. Bea cate 4 cesti pe zi, intre mese, timp de o sapatamana.
8. Pin, brad si eucalipt ca sa cureti atmosfera
Ca sa te vindeci mai repede, e bine sa elimini virusul gripal din aerul din casa. Uleiurile esentiale de pin si brad limiteaza raspandirea microbilor. Amesteca, in cantitati egale, ulei esential de pin maritim, de brad balsamic si de brad de Siberia, intr-un flacon de 30 ml. Pune ulei intr-un dispozitiv cu o lumanare dedesubt sau aproape de o sursa de caldura. Foloseste cate 10 minute, de 2-3 ori pe zi, dar nu in prezenta copiilor. Acest amestec de uleiuri degajeaza si caile respiratorii. Atentie, uleiurile esentiale nu sunt complet inofensive. Este bine sa respecti dozele indicate.
9. Grog cu scortisoara, lamaie si cuisoare
Scortisoara, lamaia si cuisoarele sunt antiseptice, antivirale si anti-infectioase. Pune intr-un ibric cu apa o lingurita de coaja de scortisoara si doua cuisoare. Cand da in clocot, acopera si ia de pe foc. Infuzeaza 10-15 minute, adauga sucul unei jumatati de lamaie si bea cald. Grogul va stimula transpiratia, care va elimina toxinele, da energie si stimuleaza organismul. Bea 3 cesti pe zi, timp de maximum 7 zile.
Cum folosesti remediile naturale pentru gripa
Remediile naturale pentru gripa nu se folosesc oricum si oricat. Pentru a obtine rezultate bune, poti urma cateva indicatii, care te vor ajuta sa te vindeci mai repede:
- alterneaza ceaiul de echinaceea cu grogul cu scortisoara, lamaie si cuisoare;
- nu difuza in atmosfera uleiuri esentiale iritante (scortisoara, cuisoare, oregano, cimbru);
- alterneaza ceaiul de cretisoara cu grog pe parcursul unei zile, in caz de febra mare si dureri musculare;
- asociaza un ceai cu un amestec de uleiuri esentiale;
- asociaza echinaceea cu acerola.

Autor: Cura de miere
Sursa: www.curademiere.ro  Sambata, 8 Februarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu