ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 5 februarie 2014

7 modalităţi de a trata anemia


Numărul mic de celule roşii din sânge sau hemoglobila scăzută provoacă anemie. Deficienţa de fier din organism declanşează starea de anemie. Deşi anemia poate fi tratată prin medicamente, există şi metode naturale, sigure, de a îmbunătăţi lucrurile. Am adunat câteva dintre acestea pentru tine.

7 modalităţi de a trata anemia
1. Alimente bogate în fier
Include multe alimente bogate în fier în dieta ta. Legume precum spanacul, broccoli şi varza sunt bogate în fier. Consumă legume cu frunze verzi cel puţin de două sau trezi ori pe săptămână. Carnea roşie are o concentraţie mare de fier, ea poate fi inclusă o dată pe săptămână în dieta ta. Caisele, prunele uscate şi stafidele sunt, de asemenea, bogate în fier, consumă-te pe bază zilnică.
2. Sucuri
Şi sucurile de legume sunt eficiente pentru a vindeca anemia. Primăvara poţi să pui şi urzici în suc, deoarece aceasta este bogată în fier. Altă variantă este sucul de spanac cu miere. Consumul regulat de sucuri din plante şi legume te poate ajuta la tratarea anemiei.
3. Oţetul de mere
Un amestec de suc de lămâie şi oţet de mere poate fi de folos în tratarea anemiei. Adaugă două linguriţe de oţet de mere în sucul de lămâie făcut cu apă şi bea dimineaţa devreme. Fă-ţi din asta un obicei regulat, deoarece ajută la creşterea nivelului de hemoglobină din corp.
4. Seminţe de susan
Ia o lingură de seminţe de susan şi fierbe-le în apă. Scurge-le după 10 minute. Adaugă o linguriţă de miere în apa în care a fiert susanul. Poţi să consumi acest suc în fiecare zi pentru a trata anemiea. Susanul este bogat în fier şi, astfel, ajută la creşterea nivelului de hemoglobină a corpului.
5. Yoga
Yoga se poate dovedi benefică pentru starea de anemie. Asanele din yoga te pot ajuta să creşte circulaţia sanguină a corpului. Aceste poziţii te pot ajuta să tratezi anemia. Practicarea regulată de yoga previne problema anemiei.
6. Baie de sare Epson
Un alt mod natural de a trata anemia este să optezi pentru o baie cu sare Epsom. Aceasta ajută la circulaţia sanguină a corpului, previne ameţelile cauzate de anemie. Poate avea efect şi dacă îţi înmoi doar picioarele în apă cu sare Epsom.
7. Alimente bogate în vitamina C
Aportul de alimente bogate în vitamina C precum lămâia şi portocala ajută la creşterea absorbţiei fierului în organism. Este o necesitate să incluzi în dieta ta alimente bogate în vitamina C pentru a creşte aportul de fier.
Autor:
Enache
Sursa:
magforwomen.com
Sursa-foto:
beautystylo.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu