ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 6 februarie 2014

7 alimente pe care nu știai că le poți prepara la grătar

06 februarie 2014 | Irina Groza



Se ştie deja că mâncarea la grătar are un gust mai bun, este mai sănătoasă şi uşor de gătit. Înafară de carne, mai sunt şi alte alimente care, preparate pe grătar, pot înlocui cu uşurinţă orice masă.
Mere cu scorţişoară
Merele sunt desertul ideal, mai ales atunci când vrei să slăbeşti. Pentru a diversifica gustul merelor, taie-le felii sau jumătăţi, presară-le cu scorţişoară şi cu un pic de zahăr brun şi pune-le pe grătar. Aroma dată de zahărul caramelizat le vor face delicioase.
Tofu
Brânza tofu poate avea un gust mai bun dacă o condimentezi şi o pui pe grătar. O poţi combina cu o salată proaspătă sau o poţi servi ca atare.
Banane
Descojeşte banana, înfăşoar-o într-o folie de aluminiu şi pune-o pe grătar. Când este coaptă şi încă fierbinte , presară peste ea scorţişoară şi musli.
Lipie     
Dacă-ţi place lipia, îi poţi da un gust şi mai savuros dacă o rumeneşti pe grătar. După aceea o poţi umple cu legume sau cu carne.

Citeşte şi:
Iată ce alimente te ajută să rezişti la ger
Alimente care-ți taie pofta de mâncare

Sendviş cu brânză
Pentru micul dejun, un sendviş cu brânză la grătar este ideal. Între 2 felii de pâine adaugă o bucată de brânză sau caşcaval şi o felie de roşie. Pune sendvişul pe grătar şi rumeneşte-l pe ambele părţi.
Ananas
Dacă ai poftă de ceva dulce, dar sănătos, taie câteva felii de ananas, unge-le cu miere, presară-le cu scorţişoară şi pune-le pe grătar.
Măsline
Un aperitiv uşor de preparat şi cu un gust deosebit poate fi un platou cu măslinele verzi rumenite pe grătar. Înainte să le coci, stropeşte-le cu ulei de măsline şi ierburi aromate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu