ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 20 februarie 2014

5 fructe uscate si beneficiile lor pentru sanatate

nuci colesterolFructele uscate sunt foarte importante ca parte a unei alimentatii sanatoase, caci cotin minerale, oligoelemente si antioxidanti. Ele te vor ajuta sa tii in frau colesterolul, hipertensiunea si iti vor reface rezervele de energie dupa un efort fizic intens. Din multitudinea de fructe uscate, am ales 5 exemple pentru a-ti prezenta beneficiile lor pentru sanatate.
Nuci pentru colesterol
Ca si alunele de padure, nucile de caju, migdalele si fisticul, nucile combat colesterolul rau si previn bolile de inima. Nucile iti ofera multa energie, iar cea mai importanta parte a grsimilor din nuci sunt lipide nesaturate. Pe langa vitamina C, nucile contin si vitamina B, care lupta contra stresului si a oboselii. Daca ai probleme cu greutatea, nu consuma nuci in exces. Altfel, pentru a te mentine sanatos, consuma o mana de nuci pe zi, natur sau in salatele de fructe si legume.
BENEFICIILE NUCILOR PENTRU SANATATE
Mere uscate pentru hipertensiune
Ca si caisele deshidratate, merele uscate lupta cu hipertensiunea, caci aceste doua fructe sunt sarace in sodiu. Daca ai tensiunea mare si trebuie sa mananci cat mai putin sarat, adauga mere uscate in mancare. Bogate in fibre, merele uscate contin si antioxidanti.
Merele uscate sunt si o gustare ieftina si sanatoasa, pe care o poti face in casa. Taie in lamele subtiri merele, presara-le cu scortisoara si pune-le la foc mic la cuptor.
Castane pentru efort
Nu doar bananele refac energia sportivilor. Castanele sunt o excelenta sursa de magneziu, potasiu si mangan. Un trio de minerale care iti dau vitalitate dupa un efort fizic. Glucidele complexe din castane ajuta organismul sa atinga cote maxime in timpul efortului.
Un piure de castane pentru sportivi este facut din catsane fierte, sirop de agave, putina apa si amidon alimentar.
BAUTURA ENERGIZANTA CU MIERE PENTRU SPORTIVI
Citeste despre migdale si despre merisoare, in pagina 2

Citeste pe curademiere.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu