ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

joi, 20 februarie 2014

4 boli vindecate cu mălai


4 boli vindecate cu mălai
Moale, fierbinte si aurie, mamaliga este un deliciu culinar, dar si un tratament popular. Este la indemana cat e anul de lung, dar mai ales acum, cand te incalzesti doar la gandul ca abureste pe masa. Iata cateva remedii naturiste cu “banala” mamaliga:
Fiertura de malai contra durerilor de burta
Pe vremuri, femeile isi oblojeau la repezeala copiii cu fiertura de malai daca-i durea burtica, pentru ca substantele care intra in compozitia boabelor de porumb se absorb in intestin foarte repede, fara a suferi mari transformari, ajutand la digestie si la purificarea sangelui. Tocmai de aceea mamaliga este supranumita “prietenul intestinului”.
Inhalatii contra durerilor in gat
Incingi o tabla, presari doua linguri cu malai pe ea, iar cand incepe sa fumege, faci inhalatii.
Cataplasme pentru calmarea tusei
Prepari o mamaliga, o lasi sa se racoreasca (ai grija sa nu fie complet rece, dar nici sa nu te oparesti), apoi o intinzi piept un strat de 2 cm. Lasi 15 minute, dai la o parte si stergi locul cu alcool camforat. Aceeasi cataplasma este foarte eficienta in zona renala (impotriva nefritelor) si in cea subabdominala (contra cistitelor).
Reteta pentru eliminarea pietrelor de la bila
Dimineata, la doua ore dupa masa, aplici in zona bilei un prosop inmuiat in ceai de musetel fierbinte. Schimbi de 3-4 ori, la un interval de 15 minute. Pe la ora 12, mananci o farfurie cu gris cu lapte cat mai fierbinte.
Citeste si: Utilizari uluitoare ale usturoiului
20 de minute mai tarziu, pui o mamaliga mare si fierbinte, invelita intr-un prosop, in zona ficatului. Dupa un sfert de ora, bei 100 ml de ulei de masline sau floarea-soarelui la 37 grade Celsius, apoi imediat sucul de la o lamaie. Noaptea, se vor elimina pietrele.
Stiai? Consumata de doua ori pe saptamana, mamaliga sustine ficatul in actiunea de neutralizare a substantelor toxice.
Sursa: ecusine.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu