ultima postare pusa pe blog enciclopedid 3

miercuri, 29 ianuarie 2014

Sucul de morcovi face minuni pentru sănătate
Sucul de morcovi face minuni pentru sănătate
Sucul de morcovi conţine puţine calorii și este plin de vitamine și minerale. Organismul metabolizează mai ușor nutrienţii din legume sub formă lichidă. E important însă să vă preparaţi singuri acasă sucul. Acesta se obţine cu ajutorul storcătorului, din morcovi proaspeţi, bine spălaţi, dar necurăţaţi de coajă, pentru că este partea cea mai bogata în substanţe nutritive. Coaja va fi doar spălată foarte bine cu peria și vor fi îndepărtate părţile stricate. După stoarcerea morcovului, sucul se consumă de preferinţă imediat sau se păstrează la rece cel mult șase ore, scrie www.doctorulzilei.ro .

Doar un pahar de suc pe zi aduce beneficii importante pentru sănătate.
1. Îmbunătăţește vederea
Sucul de morcovi conţine luteină si zeaxantină, care împreună menţin ochii sănătoși, prevenind degenerescenţa maculară. Un studiu finlandez făcut pe 1200 de persoane a scos la iveală că un consum regulat de morcov reduce riscul de cataractă și ajută la menţinerea acuităţii vizuale până la vârste înaintate.
2. Întărește sistemul imunitar
Vitaminele A si C, vitaminele din complexul B, pigmentii din morcov stimuleaza organismul sa produca celule cu rol in imunitate, le activeaza pe cele existente si, in plus, stimuleaza productia de anticorpi.
3. Scade glicemia
Sucul de morcovi conţine cantităţi mari de carotenoide care echilbrează nivelul de zahăr din sânge.
4. Previne bolile de piele
Sucul de morcovi este o sursă importantă de vitamina A și C care hidratează pielea, previne psoriazisul și coșurile. Antioxidanţii din sucul de morcovi încetinesc îmbătrânirea și ajută la producerea de colagen.
5. Îmbunătăţește digestia
Dacă beţi suc de morcovi cu 20 de minute înainte de masă, digestia este îmbunătăţită, datorită conţinutului de fibre solubile.

Autor: Doctorul zilei
Sursa: www.doctorulzilei.ro  Miercuri, 29 Ianuarie 2014

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu